Tampereen kaupungin terveysasemapalveluiden tuottaja keskustan ja Hervannan alueilla vaihtuu 1.8.2018. Uutena tuottajana aloittaa Mehiläinen Terveyspalvelut Oy. Tuottajan vaihtuminen näkyy asiakkaille muun muassa siten, että elokuun alusta lähtien keskustassa asioidaan Finlaysonilla ja Hervannassa kauppakeskus Duossa. Kaupunki kilpailutti palvelut keväällä. Palvelut on aiemmin tuottanut Pihlajalinna.

Terveyspalveluiden tuottajan vaihtuminen koskee 15 200 keskustassa ja 10 000 Hervannassa sekä Vuoreksessa asuvaa tamperelaista. Näiden asiakkaiden terveysasema on aiemmin ollut asuinosoitteen perusteella Omapihlaja Kehräsaari tai Omapihlaja Hervanta. He siirtyvät 1.8. lähtien automaattisesti Mehiläisen asiakkaiksi.

Toiminta alkaa uusilla terveysasemilla 1. elokuuta

Mehiläinen avaa palveluja varten uudet terveysasemat. Keskustan asiakkaita palveleva terveysasema avautuu Finlaysonille Mehiläisen tilojen yhteyteen 1. kerrokseen ja Hervannan ja Vuoreksen asiakkaita palveleva terveysasema kauppakeskus Duon 1. kerrokseen. Terveysasemat toimivat Mehiläisen Oma Lääkärisi -toimintamallin mukaisesti.

Asiakkaiden on mahdollista varata aikoja uudelle tuottajalle 1. elokuuta lähtien, jolloin uusien terveysasemien puhelinpalvelu avataan. Yhteystiedot, aukioloajat ja muu ohjeistus tiedotetaan heinäkuussa ennen toiminnan alkamista sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa tampere.fi että Mehiläisen sivuilla tampere.omalaakarisi.fi. Kotitalouksiin, joiden terveysasemapalveluihin tulee muutoksia, lähetetään asiasta kirje heinäkuun aikana.

Omapihlajat ovat kiinni 11. heinäkuuta alkaen

Kesäsulkujen vuoksi Omapihlaja Hervannan ja Omapihlaja Kehräsaaren terveysasemat ovat kiinni 11. heinäkuuta alkaen. Kesäsulkujen aikana potilaat ohjataan hoitoon avoinna oleville terveysasemille. Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen, Tipotien ja Tesoman terveysasemat palvelevat asiakkaita koko kesän. Aika varataan terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023, joka palvelee joka päivä kello 7–22. Kesäsulkujen aikana terveysasemilla hoidetaan vain kiireellistä hoitoa tarvitsevat.

Pirkan Putkikeräys rakentaa koonta-asemalle lisäkapasiteettia sekajätteen keräykselle. Varsinainen rakentaminen alkoi vuoden 2018 alusta ja muutostyöt ovat valmiina kesäkuussa 2018.

Asukkaiden kannalta rakentamisessa merkittävin vaihe on kesäkuun loppu, jolle ajoittuu järjestelmän noin 5 vuorokauden käyttökatkos (juhannuksen jälkeen, 25.-29.6.) ja sen seurauksena putkikeräysalueen väliaikaisen tyhjennyksen järjestäminen jäteastioilla. Korvaavat seka- ja biojäteastiat ovat joko putkikeräyksen keräyspaikalla tai yhteiskeräyspaikalla. Mikäli omalla putkikeräyspaikalla ei ole jäteastioita, sieltä löytyy tieto, missä lähimmät astiat sijaitsevat.


* * * * *

Koonta-aseman lisäkapasiteetin rakentaminen kuuluu Vuoreksen putkikeräysjärjestelmän alkuperäiseen kokonaissuunnitteluun. Lisärakentaminen oli ajateltu toteutettavaksi, kun sekajätteen määrä kasvaa niin suureksi, että kontti täyttyy noin 7 päivän aikana. Asukkaita Vuoreksen putkikeräysalueella on tällä hetkellä noin 3500, ja sekajätekontti täyttyy 7-9 vuorokauden aikana. Lisäkapasiteetin rakentaminen on siis ajankohtaista.

Rakennusprojektiin kuuluu mm. lisäkontti ja puristin sekä 2 kpl lisäpuhaltimia jätteiden imukeräykseen. Puhaltimien lisäys ja ohjelmisto- sekä putkistomuutokset mahdollistavat samanaikaisen jätelajien tyhjentämisen eri keräysalueilta. Lisärakentaminen varmistaa keräysalueen tehokkaan tyhjennyksen sekä lyhentää keräyspaikkojen tyhjentämiseen kuluvaa aikaa.

Lisätiedot:
Pirkanmaan Jätehuolto / Pirkan Putkikeräys
p. 03 240 5110
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tampereen kaupunki tarjoaa yhteensä 17 kerros- ja rivitalotonttia haettavaksi yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen. Hakuaika on 5.-29.6.2018. Hakemukset tulee olla jätettyinä 29.6.2018 kello 15.45 mennessä. Tonttien lopulliset saajat ratkaistaan elo-syyskuun aikana.

Vuoreksessa on haettavana yhteensä kuusi tonttia, joista yksi sijaitsee Vuoreskeskuksen alueella, kolme Isokuusessa ja kaksi Mäyränmäessä.

Vuoreskeskuksen tontilla on asumisen lisäksi rakennusoikeutta päiväkodin rakentamiselle. Tonttia voivat hakea yhteenliittymät, joissa on mukana rakentaja ja varhaiskasvatuksen palveluntuottaja.

Vuoreksen Isokuusen tontit on varattu puurakentamiseen. Kahdella haettavalla tontilla edellytetään, että rakennusten kantavan rungon ja julkisivujen tulee olla pääsääntöisesti puuta.

Tontteja on tarjolla Vuoreksen lisäksi Haukiluoman, Härmälänrannan, Kämmenniemen, Kalevanrinteen ja Santalahden kaupunginosissa.

Tarkemmat tiedot tonteista ja hakumenettelystä löytyvät kaupungin verkkosivuilta: 
www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen/tontit/rivi-ja-kerrostalotontit/haettavat-tontit.html

Omapihlaja Hervannan terveysasema, jonka piiriin myös Vuores kuuluu, on suljettuna 11.–31.7.2018. Aseman ollessa kiinni potilas ohjataan hoitoon avoinna oleville terveysasemille. Aika varataan terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023, joka palvelee joka päivä klo 7–22.

Terveysasemien poikkeavat kesäaukioloajat löytyvät osoitteessa www.tampere.fi/sotenkesa