Alueen tietoverkon omistavan Vuores Palvelun kilpailuttama operaattori ICT Elmo (ent. Tampereen Puhelin) on myynyt kuluttaja- ja taloyhtiöliiketoimintansa DNA:lle. Kaupan myötä myös Vuoreksen alueen taloyhtiöiden ja omakotitalojen tietoverkkoliittymien operointi siirtyy DNA:lle, samoin kuin lisäpalveluna tarjottavan kaapeli-tv-palvelun toimitus.

Vuores-tietoverkon asiakaspalvelu vaihtuu syyskuun lopussa DNA:n kanaviin.

DNA:n asiakaspalvelu palvelee maanantaista 30.9.2019 alkaen puhelimitse numerossa 044 144 044 tai sähköisesti DNA:n internetsivuilla www.dna.fi/asiakaspalvelu olevan lomakkeen kautta.

Perjantaista 27.9. klo 17 eteenpäin häiriöilmoituksiin vastataan DNA:n numerossa 0800 300 500.

Vuores-tietoverkkoon liitettyjen omakotitalojen ja taloyhtiöiden sopimussuhde Vuores Palveluun säilyy ennallaan operoinnin siirtymisestä huolimatta.

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen Vuorekseen Västinginmäkeen on tulossa koti noin 2 300 uudelle asukkaalle. Särkijärven pohjoispuolella Vuoreksen puistokadun kahta puolta sijaitsevan uuden asuinalueen asemakaavan valmisteluaineisto ja luonnos ovat nähtävänä 5.9.-3.10.2019 kaupungin verkkosivuilla ja Palvelupiste Frenckellissä.

Kaavatyön yhteydessä on tehty runsaasti erityisesti luontoselvityksiä, jotka ovat myös nähtävillä, samoin tarkistettu osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja rakentamistapaohje. Lahdesjärven Västinginmäen asemakaavaa esitellään myös yleisötilaisuudessa torstaina 12.9.2019 klo 17–19 Galleria Nottbeckissä, os. Finlayson, Satakunnankatu 18.

Etäisyys Västinginmäestä Tampereen ydinkeskustaan on noin kuusi kilometriä. Suunnittelualueen läpi kulkee Särkijärven sillan suunnasta etelä-pohjoissuunnassa Vuoreksen puistokatu, jossa on tilavaraus raitiotielle.

Suunnittelualue on talousmetsää ja vanhaa peltoa korkeuksiltaan vaihtelevassa maastossa. Kaava-alue on pääosin kaupungin omistuksessa.

Valmistuttuaan Västinginmäen ensimmäinen asemakaava tarjoaa monimuotoista asumista, palveluja, ulkoilureittejä ja järvimaisemia yli kahdelle tuhannelle uudelle asukkaalleen. Alueella on jo nyt hyvät joukkoliikenneyhteydet.

Asemakaavalla mahdollistetaan monipuoliset asuinalueet, niiden tarvitsemat kadut ja infrarakentaminen, virkistysreitit, päiväkoti, palloilukenttä ja leikkipuisto, uimaranta, soutuvenepaikkoja sekä paikka maisemakahvilalle tai muulle pienelle julkiselle rakennukselle.

Asemakaava mahdollistaa myös Särkijärven ympäri kiertävän ulkoilureitin ja uusia pyöräteitä metsäympäristössä. Rakennukset tulevat monimuotoiseen metsämaastoon Lahdesjärven rannan entiset peltoalueet ja luontoarvoiltaan rikkaat lehdot jäävät pääosin lähivirkistysalueiksi.

Kaava-alue kattaa myös Särkijärven rannassa sijaitsevan loma-asutusalueen. Valtaosa kaava-alueen pinta-alasta jää viheralueeksi.

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen Vuoreksen nollaenergiakorttelin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun tuli kaksi melko tasaveroista ehdotusta, joista tuomaristo arvioi voittajaksi ehdotuksen nimimerkillä Vihreä sormenjälki. Ehdotuksen ovat laatineet Rakennusyhtiö Lehto Asunnot Oy, Luo Arkkitehdit Oy, Insinööritoimisto Vesitaito Oy sekä Frei Zimmer. Tontit varataan ja myöhemmin vuokrataan kilpailun voittajalle lopullista suunnittelua varten.

Kilpailussa etsittiin toteutusmallia Vuoreksen Isokuusen puurakentamisalueen keskustakorttelille. Tavoitteena oli löytää erityisesti korttelitason älykkäitä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka hyödyntävät vähäpäästöisiä energiamuotoja, esineiden internetiin perustuvia ratkaisuja ja käyttäjälähtöisiä palveluita.

Voittajaehdotus perustuu teolliseen puurakentamisen tuotantomalliin, mutta se on onnistuttu räätälöimään hyvin Isokuusen kohdekortteliin. Vahvuutena on myös huolellisesti tutkittu ja raikkaasti esitetty korttelin sisäpiha.

Ehdotuksen energiaratkaisuna on maalämpö, jota täydennetään aurinkoenergialla. Energia- ja vähähiiliset ratkaisut on onnistuttu kokoamaan selkeäksi kokonaiskonseptiksi ja yhdistämään myös korttelin läpi kulkevaan Vihreän sormenjäljen taideteemaan.

Ehdotus oli myös yleisön suosikki annettujen palautteiden perusteella.

Kilpailun tarkemmat tiedot ja kilpailuehdotukset on julkaistu kilpailusivuilla:

Vuoreksen nollaenergiakortteli

Koko perheen ilmainen yleisötapahtuma Syyshörinät järjestetään Vuoreksen hevoshaassa keskuspuistossa lauantaina 14.9. klo 12-15.

Vuoreksen hulevesiniitylle on kesän aikana perustettu Vuoreksen hevoshaka, joka muuttuu lauantaina 14.9. klo 12-15 koko perheen kohtaamispaikaksi, kun aivan Vuoreksen naapurista, kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta Anniston hevostilalta saapuvat viisi islanninhevosta ja kaksi shetlanninponia esittäytymään.

Anniston tallitiimin ja yhteistyökumppaneiden opastuksella ohjelmassa on luvassa hörinää ja hyörinää hevosten ympärillä; hevosten aistimista ja koskettamista. Anniston tallitiimi esittäytyy myös ratsastus-, agility- ja valjakkoajonäytöksellä.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Anniston tallitiimi. Tapahtumassa on mukana islanninhevosiin perehtynyt hevoskouluttaja Outi Aihkisalo, joka valmentaa myös annistolaisia. Vuoreksen Mannerheimin lastensuojeluliiton Vuoreksen paikallisyhdistys järjestää tapahtumaan keppihevostoimintaa ja Vuoreksen asukasyhdistys tarjoaa korvausta vastaan kahvia, juomaa ja makkaraa.