Vuores Palvelu Oy on valinnut Lounea Palvelut Oy:n Vuores-tietoverkon palvelujen uudeksi toimittajaksi. Vuores-tietoverkon operointi siirtyy nykyiseltä toimittajalta DNA:lta Lounealle huhtikuussa 2021.

Vuores-tietoverkon omistaa Vuores Palvelu Oy, jonka osakkaita ovat alueen asunto- ja kiinteistöyhtiöt sekä Tampereen kaupunki. Vuores-tietoverkossa toimiva palveluoperaattori valitaan tarjouskilpailulla. Sopimus Vuores-tietoverkon palvelujen toimittamisesta on nelivuotinen.

Keväästä alkaen Lounea tuottaa alueen huoneistoihin ja kiinteistöihin Vuores-tietoverkon peruspalveluun kuuluvat 100/100 Mbps:n laajakaistaliittymät. Kuten tähänkin asti, Vuores Palvelu Oy laskuttaa laajakaistapalvelusta taloyhtiötä ja muita kiinteistöjä sekä omakotiasiakkaita.

Lisäksi Lounea tarjoaa Vuores-tietoverkon kautta kiinteistöille ja loppuasiakkaille kaapeli-tv-palvelua ja laajakaistan lisäpalveluita, kuten lisänopeutta aina 1000 M:aan saakka. Näistä palveluista kiinteistöt ja loppuasiakkaat voivat tehdä sopimuksen suoraan Lounean kanssa.

Lounea on kotimainen, Suomen neljänneksi suurin tietoliikenneoperaattori, joka on toiminut alalla jo yli 130 vuotta. Lounea on laajentanut vahvasti toimintaansa Lounais-Suomesta Hämeen, Satakunnan ja Pirkanmaan suuntaan. Yrityksellä on pitkä ja vankka kokemus valokuituverkoista.

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen iloitsee syntyneestä sopimuksesta. - Sopimus on meille mainio päänavaus Tampereen seudulla. Vuores on aktiivinen ja kasvava kaupunginosa ja olemme innoissamme mahdollisuudesta päästä palvelemaan alueen asukkaita ja yrityksiä - laadukkaasti ja positiivisella asenteella. Lounealle hyvä asiakaspalvelu on sydämen asia, sanoo Viitanen.

Vuores-tietoverkon operaattorin vaihtuminen pyritään toteuttamaan niin, että siitä aiheutuu käyttäjille mahdollisimman vähän haittaa. Tulevista toimenpiteistä tiedotetaan aktiivisesti isännöitsijöitä, taloyhtiöissä asuvia sekä omakotiasiakkaita.

Operaattorin vaihtumiseen liittyviä yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen on jo koottu seuraaville verkkosivuille. Sivuja päivitetään sitä mukaa, kun aikataulut ja yksityiskohdat selviävät.
http://vuores.fi/tietoverkko/operaattorin-vaihtuminen-2021
https://lounea.fi/vuores

Vuoreksen puistokadun itäpuolelle sijoittuvan Isokuusi IV -kaava-alueen kunnallistekniikan rakentaminen on alkanut. Alue koostuu kerros- ja rivitalotonteista.

Kunnallistekniikan rakentaminen on aloitettu Isokuusenkadun ja Mistralinkujan risteyksestä kaava-alueelle päin. Urakka kattaa katujen sekä vesihuolto-, putkikeräys-, sähkö- ja tietoliikenneverkoston rakentamisen. Pääurakoitsijana toimii Tampereen Infra.

Isokuusi IV -alueen kadut valmistuvat liikennöitävään kuntoon vuoden 2021 loppuun mennessä. Viimeistelytyöt tehdään vasta tonttien rakennuttua.

Urakkaan kuuluu myös Vuoreksen puistokadun leventämistä valmistelevat työt Isokuusen tulevan keskusta-alueen kohdalla.

Tampereen kaupungin lisäksi mukana kunnallistekniikan rakentamisessa ovat Tampereen Vesi, Pirkan Putkikeräys Oy, Vuores Palvelu Oy sekä Tampereen Sähköverkko Oy.

Lisätietoja rakentamisesta antaa:

Palvelupiste Frenckell
sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puhelin 03 5656 4400
Frenckellinaukio 2 B
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma-pe klo 9-16

 

 

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto päätyi myöntämään vuoden 2020 Hyvän rakentamisen palkinnon Vuoreksessa sijaitsevalle asuinkerrostalokokonaisuudelle Takamaanrinne 14 ja 16. Palkinto myönnettiin erityisesti taiteen käytöstä osana rakennuksen julkisivua sekä korkealaatuisesta arkkitehtuurista. Palkinto jaettiin 17.11.2020 poikkeavasti erillisessä palkintojenjakotilaisuudessa Pirkanmaan rakennuspäivän peruuntuessa kuluvalta syksyltä.

Rakennus- ja ympäristöjaosta haluaa palkinnolla korostaa asuinrakennusten merkitystä kaupunkikuvassa ja erityisesti taiteen vaikutusta arkisessa ympäristössä. Hanke on saanut alkunsa kaupungin tonttihaun yhteydessä järjestetystä tontinluovutuskilpailusta. Hanke on myös hyvä esimerkki kilpailun kautta toteutuvasta rakentamisen ja arkkitehtuurin laadusta.

Takamaanrinne 14 ja 16 rakennuttaja ja pääurakoitsija on T2H Rakennus Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy:n Juha Saarijärvi. Taideteoksen on suunnitellut taiteilija Laura Lehtinen.

Vuoreksessa on taidetta kaikkialla: talojen julkisivuissa ja pihoilla, puistoissa, silloilla, liikenneväylillä ja aukioilla. Vuores Palvelun ylläpitämässä Vuores.fi-portaalissa on nyt julkaistu hakemisto kaupunginosan taideteoksista.

Hakemistosta löytyy yli 70 taideteosta, joista on nähtävissä kuva, teoksen ja taiteilijan nimi, valmistumisvuosi ja sijainti (katuosoite, taloyhtiön nimi ja sijainti kartalla). Suuresta osasta teoksia löytyy myös teoksen tarkempi kuvaus.

Teoslistauksesta pystyy suodattamaan teoksia esimerkiksi Vuoreksen asuinalueen mukaan. Teostietoihin pääsee myös teoskartan kautta.

Hakemiston avulla Vuoreksen taideteoksiin on helppo tutustua itsenäisesti vaikkapa iltalenkin yhteydessä.

Teoshakemistoa pyritään täydentämään sitä mukaa kun uusia teoksia tulee tai vanhoista teoksista saadaan lisätietoja.

>> Siirry teoslistaukseen

>> Siirry teoskartalle