Tampereen kaupungin tiedote

Vuoreksen Isokuusen päiväkodin ja koulun rakentamisen hankesuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakuntakunnassa 21.8.2019. Sama suunnitelma on myös sivistys- ja kulttuurilautakunnan käsittelyssä 22.8. Uusi päiväkoti on mitoitettu 160 lapselle ja esi- ja alkuopetuksen 150 oppilaalle. Kaksikerroksinen rakennus tulee sijoittumaan Honkakuusenkadun, Isokuusentanhuan aukion ja Tervaslammenpuiston rajaamaan kortteliin.

Rakennustyöt on tarkoitus ajoittaa lokakuun 2020 ja marraskuun 2021 väliselle ajalle, jolloin rakennus voidaan varustella joulukuun aikana ja ottaa käyttöön tammikuussa vuonna 2022.

Iltakäytölle omat vyöhykkeet

Hankesuunnitelman mukaan ensimmäisessä kerroksessa on kuusi päiväkodin ryhmätilaa, ruokasali linjastoineen ja sali, palvelukeittiö, keskusvarasto, siivouskeskus, tekstiilihuoltotila sekä pienkeittiötila. Sali on yhdistettävissä ruokasaliin esimerkiksi isompia yleisötilaisuuksia varten. Kaikki ryhmätilat ovat erotettavissa yhteisistä tiloista lasiseinin ja -ovin. Märkäeteisten yhteydessä sijaitsevat kuivaushuoneet. Iltakäytölle tarkoitetut tilat (liikuntasali pukuhuoneineen ja ruokasali, pienkeittiö, monitoimitilat, niihin liittyvät wc-tilat) on rajattavissa muista tiloista. Liikuntasalia ja puku- ja pesutiloja on mahdollista käyttää myös itsenäisesti. Väestönsuojassa sijaitsevat keskusvarasto, siivouskeskus, tekstiilihuoltotila sekä wc-tiloja.

Toiseen kerrokseen on tulossa kaksi päiväkodin ryhmätilaa, esi- ja alkuopetuksen tilat, henkilökunnan tauko- ja työtilat, sosiaalitilat sekä kaksi ilmastointikonehuonetta. Kulku ensimmäisen kerroksen ruokasaliin tapahtuu sisäportaan kautta. Työ- ja taukotilat sekä puku- ja pesutilat ovat yhteiskäyttöiset koko rakennuksen henkilökunnalle.

Lähtökohtaisesti kaikki tilat suunnitellaan iltakäytön mahdollistaviksi. Jatkosuunnittelussa huomioidaan iltakäytön vyöhykkeet; esimerkiksi sali ja liikuntasali ovat vuokrattavissa kahdelle eri toimijalle samanaikaisesti. Tästä syystä liikuntasaliin on suunniteltu erillinen sisäänkäynti.

Vuoreksen taideohjelman mukaisesti hankkeeseen liitetään taidehankinta. Taiteen suunnittelu ja toteutus yhteen sovitetaan rakennushankkeen aikatauluun. Taideteokset integroidaan kokonaisuuteen ja ympäristöön.

Tampereen kaupungin tiedote

Vuoreksen Isokuusen kaupunginosan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailussa etsitään toteutusmalleja keskustakorttelille. Tampereen kaupunki sai määräaikaan mennessä kaksi ehdotusta: Metsäkuusi ja Vihreä sormenjälki. Ehdotuksiin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla, ja niitä voi kommentoida ja äänestää sivuilta löytyvällä palautelomakkeella 21. elokuuta asti: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentamishankkeet/suunnittelukilpailut/vuoreksen-nollaenergiakortteli.html

Kortteli on osa Isokuusen puurakentamisen aluetta. Energiaratkaisujen lisäksi kilpailussa etsitään toteutusmallia asuinalueen tiiviille, keskustamaiselle puurakentamiskorttelille. Kilpailun tavoitteena on löytää älykkäitä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka hyödyntävät vähäpäästöisiä energiamuotoja, esineiden internetiin perustuvia ratkaisuja sekä käyttäjälähtöisiä palveluita. Kilpailun tulos julkistetaan 28. elokuuta 2019.

Pirttisuonrinteellä ja -raitilla, Asuntamaanrinteellä ja -raitilla, Pilkkakuusenkujalla, Vuoreksen puistokadulla sekä Hupakankorvenkadulla tehdään katualueen pintatöitä. Työt pitävät sisällään betonikiveyksien asennusta, reunakivi- sekä vihertöitä. Urakoitsijana on Terrawise Oy Tampereen Infran toimeksiannosta.

Työt aiheuttavat muutoksia katualueella kulkemiseen. Työmaa-alueiden, isojen koneiden sekä autojen läheisyydessä pyydetään noudattamaan varovaisuutta.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa ja häiriötä.

Tiesitkö, että Vuoreskeskuksessa on helposti vuokrattava yhteiskäyttöauto? Nyt autolla on myös Z-pysäköintitunnus, joten Tampereen keskustasta löytyy sille ilmaisia pysäköintipaikkoja. Auton operaattori on 24Rent.

Vuores Palvelu Oy:n tarjoamia 20 euron alennuskuponkeja on vielä muutamia jäljellä, joten nyt pääsee kokeilemaan autoa edullisesti! Alennuksen vuokraukseen saa täyttämällä yhteystiedot 24Rentin verkkosivulla https://www.24rent.fi/vuores

Toyota Auris -merkkisen farmarin nouto onnistuu itsenäisesti suoraan parkkipaikalta VTS-kotien talon pihasta, Koipitaipaleenkatu 2:sta. Varauksen alkaessa auton ovet avataan omalla puhelimella avainten odottaessa hansikaslokerossa.

Lue autosta lisää täältä: https://vuores.fi/palvelut/palvelut-listana/69