Vuores-tietoverkon omistava Vuores Palvelu on asentanut toiminnan alkuvuosina Mäyränmäkeen, Virolaiseen ja Vuoreskeskukseen seitsemän WLAN-tukiasemaa, joiden kattamilla rajatuilla puistoalueilla vuoreslaiset ovat voineet käyttää avointa langatonta tietoverkkoyhteyttä.

Kyseisten tukiasemayhteyksien käyttö on viime vuosina ollut erittäin vähäistä, lähes olematonta, henkilökohtaisen mobiilidatan käytön yleistyttyä laajasti. Tukiasemien ylläpito ja yhteydet aiheuttavat Vuores Palvelulle ylimääräisiä kustannuksia niiden käyttöasteeseen nähden. Avoimissa WLAN-verkkoyhteyksissä on myös yleisesti turvallisuusriskejä käyttäjän tietoturvan näkökulmasta.

Vähäisen käytön vuoksi Vuores Palvelu on päättänyt lopettaa ulkoalueiden langattomien yhteyksien tarjoamisen. Langattomat yhteydet poistuvat 30.4.2021.

Vuores Palvelu on aloittanut Vuoreksen Särkijärven rannalle sijoittuvien yhteiskäyttöisten soutuveneiden vuokraamisen kaudelle 2021.

Kaisa-merkkisiä soutuveneitä on yhteensä kolme kappaletta, jotka kaikki ovat jokaisen vuokraajan varattavissa ja käytettävissä ehtojen mukaisesti koko venekauden ajan. Veneilyvuorot varataan Vuores.fi-portaaliin sijoittuvan varauskalenterin kautta, korkeintaan 4 tunniksi kerrallaan.

Venekauden 2021 vuokrahinnat ovat:

  • Normaali hinta 49 €/kotitalous, sis. alv
  • Alennettu hinta Vuoreksen asukasyhdistyksen jäsenille 34 €/kotitalous, sis. alv

Lue lisää ja ilmoittaudu vuokraajaksi osoitteessa https://vuores.fi/vuores-palvelu-oy/yhteiskayttoveneet

Vuores-tietoverkon laajakaistayhteyksien siirto Lounean operointiin alkaa tällä viikolla Vuoreskeskuksesta. Suurimmassa osassa taloyhtiöitä myös kaapeli-tv-palvelun toimittaja vaihtuu Louneaksi. Tarkka taloyhtiökohtainen ajankohta siirrolle on ilmoitettu asukkaille kirjeitse.

Siirto aiheuttaa noin 5-15 minuutin katkon yhteyteen. Mikäli yhteys ei katkon jälkeen toimi, uudelleenkäynnistä verkkolaite (ota tarvittaessa verkko- ja virtajohtokin pois seinästä). Myös kaapeli-tv-kanavat voi joutua hakemaan televisioon uudelleen. Siirron jälkeen voi rekisteröityä sähköisesti Lounealle yhteyden käyttäjäksi (https://lounea.fi/rekisteroi). Rekisteröitymistä ei ole pakko tehdä heti, yhteys toimii ilman rekisteröitymistäkin aina toukokuun loppuun saakka.

Lounean asiakastuki auttaa tarvittaessa 24/7 numerossa 0800 30304 tai sähköpostissa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Myös Lounean pop-up-piste palvelee osoitteessa Vuoreksen puistokatu 94. Palvelupiste on avoinna 6.4.-7.5.2021 ma-ti sekä to-pe klo 10-18 ja ke klo 10-15.

Vuores Palvelu pahoittelee katkon, rekisteröinnin ja kanavien uudelleenhaun aiheuttamaa ylimääräistä vaivaa!

Lisätietoa ja tukiohjeistusta voit lukea myös sivuilta
https://lounea.fi/vuores
http://vuores.fi/tietoverkko/operaattorin-vaihtuminen-2021

Vuores Palvelu Oy:n alueellisen tietoverkon laajakaistapalveluiden toimitus siirtyy DNA:lta Lounealle porrastetusti 1.5. mennessä. Suurimmassa osassa taloyhtiöitä myös kaapeli-tv-palvelun toimittaja vaihtuu samassa yhteydessä Louneaksi.

Vuoreksen taloyhtiöihin jaetaan pian Lounean 2. asukaskirje, jossa ilmoitetaan taloyhtiökohtainen päivämäärä, jolloin huoneistojen 100/100M nettiyhteys muuttuu Lounean yhteydeksi.

Kirjeessä kerrotaan myös laajakaistayhteyden käyttäjien rekisteröitymisestä, mahdollisesta tv-kanavien uudelleenhausta, asiakastuesta ja Lounean pop-up-pisteestä Vuoreksen puistokatu 94:ssä (avoinna 6.4.-7.5.2021). Tarkkaile siis jälleen postiasi!

Omakotitaloille vastaava kirje lähetetään huhtikuun puolella.

Toimittajavaihdoksesta voit lukea lisää myös sivuilta
https://lounea.fi/vuores
http://vuores.fi/tietoverkko/operaattorin-vaihtuminen-2021