Lars Holmström
2015
Asuntamaanrinne 1

Reflexus 4×2 (’lat’ = heijastus). Teos koostuu 8 ruostumattomasta teräslevyelementistä, jotka on kiinnitetty symmetrisesti rakennuksen sisäänkäyntitilan vastakkaisille seinille. Sijoittelussa on huomioitu rakennuksen arkkitehtuuri, massoitus ja ikkunoiden sekä parvekkeiden sijainti. Teoksen perusajatuksena on valo ja sen ominaisuudet sekä tulosuunnat. Installaatio hyödyntää luonnossa ja ympäristössä tapahtuvia valoilmiöitä vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Seinien asteittaisesti muuttuva sininen väri avartaa tilantuntua, ja on olennainen osa teoskokonaisuutta. Teräselementtien taitokset ja pintarakenne heijastavat seinille muuntuvia väriefektejä luoden vaikutelmia vedenalaisesta maailmasta. Heijastukset ja väritapahtumat ilmenevät tehokkaimmillaan aurinkoisina päivinä.
Korttelin rakennusten värisuunnitelma on toteutettu yhteistyössä arkkitehtien kanssa.

Ladataan...