Vuores-talon ensimmäinen rakennusvaihe valmistui vuoden vaihteessa, ja rakennus vihittiin käyttöön maanantaina 20.1.2014. Vihkiäispuheen piti asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen.

Vuores-talossa aloittivat elokuussa Vuoreksen koulun alaluokat, Vuoreksen päiväkoti sekä esiopetusryhmä. Talossa toimii myös äitiys- ja lastenneuvola. Ensimmäisestä vaiheesta viimeisenä valmistui rakennuksen keskellä sijaitseva aula- ja monitoimitila, erikoisluokkia sekä noin 1000 m2:n liikuntahalli, joka voidaan jakaa kolmeen osaan.

Vuoreksen koulukeskuksena ensin tunnettu rakennus nimettiin viime syksynä Vuores-taloksi. Vuores-talo toimii koulun ohessa koko kaupunginosan palvelukeskuksena. Neuvolan lisäksi taloon on varattu tilat hammashoitolalle ja aikuisneuvonnalle.

Vuores-talon tiloja on tarkoitus käyttää paljon myös iltaisin ja viikonloppuisin asukkaiden harrastus- ja muuhun toimintaan. Asukkaat voivat hyödyntää liikuntahallia iltakäyttövuoroilla, ja viikonloppuisin hallissa järjestetään turnauksia. Myös esimerkiksi erikoisluokkia pyritään saamaan asukkaiden iltakäyttöön mahdollisuuksien mukaan.

Tapahtumille soveltuvia tiloja ovat monitoimiaula suurine esiintymislavoineen sekä talon etupiha, jossa sijaitsee muun muassa pysyvä ulkolava. Vuores-talon viereen sijoittuu Vuoreksen keskuspuiston pelikenttä sekä leikkipuisto.

Vuores-talo laajenee koko peruskoulun kattavaksi

Tällä hetkellä talossa käy koulua vajaa 200 alakoulun oppilasta, joista suuri osa on Vehmaisten koulun 3.-6.-luokkalaisia. Lisäksi talossa on varhaiskasvatuksen piirissä noin 90 lasta ja esiopetuksessa 15 lasta.

Myöhemmin Vuores-taloa laajennetaan muun muassa yläkoulun luokkatiloilla ja auditoriolla. Kun rakennus on valmis, kouluun mahtuu kaikkiaan noin 1200 oppilasta, päiväkotiin 100 lasta ja esiopetusryhmiin 60 lasta. Vuores-talo on suunniteltu niin, että päivähoidossa ja esiopetuksessa käyvät lapset sekä eri-ikäiset koululaiset sijoittuvat eri osiin rakennusta ja piha-alueita.

Energiatehokkaaksi rakennettu talo tarvitsee noin kolmanneksen vähemmän kaukolämpöä ja sähköä kuin vastaava määräysten mukainen rakennus. Kestävän kehityksen periaatteet näkyvät myös koulun ja päiväkodin opetuksessa. Rakennukseen sijoitetaan lisäksi uusiutuvan energian ja uusien ratkaisujen demonstraatiojärjestelmiä, kuten aurinkopaneeli, tuulivoimala ja kuivakäymälä.

Vuores-talon julkisivua koristaa suurikokoinen graafisesta betonista valmistettu Olet tässä -taideteos, joka on taiteilija Tomas Byströmin käsialaa.

Tuoreita kuvia koulukeskuksesta on nähtävissä portaalin kuvagalleriassa.