Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sujuva ja kestävä arki -asukasilta

14.3.2023 klo 17:30 - 19:30

Pizzailta Vuoreksen alueen asukkaille, yhteisöille ja muille toimijoille. Tervetuloa suunnittelemaan hiilineutraaleja tekoja asukkaat edellä!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.3.2023: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/27530/lomake.html

Tampere aikoo olla hiilineutraali vuonna 2030. Kaupungin teot eivät yksin riitä, vaan tässä tarvitaan asukkaiden ja yritysten apua. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma (2022–2025) kutsuu asukkaat ja yritykset mukaan Tampereen kaupungin ilmasto- ja luontotyöhön. Tähtäimessä ovat kulutuksen ja liikkumisen päästöjen vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen.

Työ asukkaiden kanssa käynnistyy nyt Sujuva ja kestävä arki -asukasilloilla ohjelman kolmella kohdealueella, joista yksi on Vuores. Pääosassa on kehittäminen asukkaiden kanssa ja asukkaiden näkökulmasta. Tule rakentamaan kestävää elämää ja sujuvaa arkea kanssamme. Kaikki keinot eivät sovi kaikille, mutta jokainen voi tehdä jotakin.

Asukasyhdistys, urheiluseura, oppilaskunta, vanhempainyhdistys, liikuntaryhmä, lukupiiri, kulttuuriyhdistys, yksittäinen asukas – juuri teitä tarvitsemme! Kehittäminen voi liittyä esimerkiksi tavaroihin ja palveluihin, kävely- ja pyöräilymahdollisuuksiin, ruokaan, harrastamiseen tai vaikka lähimatkailun edistämiseen. Mahdollisia ovat yhteiset kokeilut, kartoitukset, toimintapiste tapahtumiin, viestintäkampanjat… mitä ikinä yhdessä keksitäänkään pyöränhuoltopajoista bussipysäkkitaiteeseen ja kasvisruokakerhoista suojatieturvallisuuteen.

Sinulla ei tarvitse olla ennakkotietoa Tampereen kaupungin ilmastotyöstä, arjen ilmastoteoista tai valmiita ideoita kehittämiseen. Asukasilloissa tärkeintä on saada asukkaiden ääni kuuluviin ja päästä alkuun kehittämistyössä. Sinua tarvitaan, tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: tampere.fi/hiilineutraalejatekoja

Tiedot

Päivämäärä:
14.3.2023
Aika:
17:30 - 19:30
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.tampere.fi/hiilineutraalejatekoja

Tapahtumapaikka

Vuoreksen monitoimitila
Vuoreksen puistokatu 94 lh 1-2
Tampere, 33870
+ Google Map

« Kaikki Tapahtumat