Vuores on Tampereen uusi kaupunginosa, jossa yhdistyy luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, taide, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut ja pikkukaupunkimaiset palvelut. 

Vehreän ja vesistöjen ympäröimän Vuoreksen jokaiselle asuinalueelle rakennetaan monipuolisesti kerros-, rivi- ja omakotitaloja sekä kytkettyjä kaupunkipientaloja - koteja kaikenikäisille ihmisille ja kaikenkokoisille perheille. Lisäväriä antavat rakennuksiin, silloille ja aukioille integroidut taideteokset.

Vuoreskeskuksen palvelut, kuten koulu- ja liikekeskus, ovat helposti saavutettavissa joka puolelta aluetta. Vuorekseen rakennetaan koko kaupunginosan läpäisevä puisto- ja vihervyöhyke. Palveluihin ja puistoihin voi tutustua tarkemmin Palvelut-osiossa.

Alueella panostetaan kävely- ja pyöräilyreitteihin sekä joukkoliikenteeseen. Tampereen keskustaan on vain noin 7-10 kilometriä, riippuen asuinalueesta.

Kaupunginosa kehityksen kärjessä

Uusimmista ratkaisuista esimerkeiksi käyvät sade- ja valumavesien luonnonmukainen käsittely imeyttämällä, jätteiden putkikeräys, älykäs led-valaistus kaduilla ja puistoissa sekä huippunopeat nettiyhteydet mahdollistava kuituverkko. Asuintaloissa kiinnostava ja laadukas arkkitehtuuri yhdistyy moderniin talotekniikkaan. 

Vuoreksen osayleiskaava on laadittu yhteistyössä Tampereen ja Lempäälän kesken.

Alue kasvaa ennätysvauhtia, ja vuoden 2021 alussa Tampereen Vuoreksessa oli noin 6 200 asukasta. Valmistuessaan vuoden 2025 paikkeilla Vuoreksessa on noin 14 000 asukasta. Tulevaisuudessa se on myös tuhansien työssäkäyntialue.

Vuoreslaisten tyytyväisyys asuinpaikkaansa on erinomaisella tasolla.

Lue lisää Vuoreksesta yläpuolella sijaitsevan valikon kautta.