Vuores on Tampereen uusi kaupunginosa, jossa yhdistyy luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, taide, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut ja pikkukaupunkimaiset palvelut. 

Vehreän ja vesistöjen ympäröimän Vuoreksen jokaiselle asuinalueelle rakennetaan monipuolisesti kerros-, rivi- ja omakotitaloja sekä kytkettyjä kaupunkipientaloja - koteja kaikenikäisille ihmisille ja kaikenkokoisille perheille. 

Vuoreskeskuksen palvelut, kuten koulu- ja liikekeskus, ovat helposti saavutettavissa joka puolelta aluetta. Vuorekseen rakennetaan koko kaupunginosan läpäisevä puisto- ja vihervyöhyke. Lisäväriä antavat rakennuksiin, silloille ja aukioille integroidut taideteokset.

Alueella panostetaan kävely- ja pyöräilyreitteihin sekä joukkoliikenteeseen. Tampereen keskustaan on vain noin 7-10 kilometriä, riippuen asuinalueesta.

Kaupunginosa kehityksen kärjessä

Uusimmista ratkaisuista esimerkeiksi käyvät sade- ja valumavesien luonnonmukainen käsittely imeyttämällä, jätteiden putkikeräys, led-valaistus kaduilla ja puistoissa sekä huippunopeat nettiyhteydet mahdollistava kuituverkko. Asuintaloissa kiinnostava ja laadukas arkkitehtuuri yhdistyy moderniin talotekniikkaan. 

Vuoreksen osayleiskaava on laadittu yhteistyössä Tampereen ja Lempäälän kesken, mutta rakentaminen on tällä hetkellä käynnissä vain Tampereen puolella.

Alue kasvaa ennätysvauhtia, ja vuoden 2018 lopussa Vuoreksessa oli noin 4 900 asukasta. Valmistuessaan vuoden 2025 paikkeilla Vuoreksessa on noin 14 000 asukasta. Tulevaisuudessa se on myös tuhansien työssäkäyntialue.

Vuoreslaisten tyytyväisyys asuinpaikkaansa on erinomaisella tasolla. Voit lukea asukastyytyväisyydestä 4/2017 julkaistusta tiedotteesta sekä 2/2016 julkaistusta tiedotteesta.

Lue lisää Vuoreksesta yläpuolella sijaitsevan valikon kautta. Katso myös

Virtuaalimallivideo Vuoreksesta