Laajakaistayhteydet toimittava Vuores Palvelun kilpailuttama operaattori on tällä hetkellä DNA. Keväällä 2021 operaattori vaihtuu Louneaksi. Voit lukea vaihdosta yltä.

Jos asut taloyhtiössä eli kerros-, rivi- tai pari- tai erillistalossa, yhteys on esikytketty tai kytketty valmiiksi jokaiseen huoneistoon. Mikäli olet juuri muuttanut huoneistoon, katso lisää kohdasta Yhteyden käyttöönotto.

Tietoverkon kuukausittainen huoneistokohtainen palvelumaksu peritään taloyhtiöltä. Voit lukea palvelusta lisää alta ja Tietoverkko asunto- ja kiinteistöyhtiölle -välilehdeltä.

Jos asut omakotitalossa, voit tilata palvelun liittymällä Vuores-tietoverkkoon.

Vuores-tietoverkon peruspalveluun sisältyy

*Toteutuviin yhteysnopeuksiin vaikuttavat mm. päätelaitteen ominaisuudet, verkon kuormitus, langattoman yhteyden käyttö, tietoturvapalvelut ja muut ohjelmistot. Enimmäisnopeus 100/100 Mbps. Normaalinopeus 90/90 Mbps.

Yhteyden käyttöönotto

Jos muutat vasta valmistuneeseen taloyhtiöön, sinun tulee aktivoida esikytketty laajakaistayhteys ja rekisteröityä yhteyden käyttäjäksi. Jos muutat vanhempaan taloyhtiöön, yhteys voi olla valmiiksi kytketty, mutta sinun tulee silti rekisteröityä yhteyden käyttäjäksi.

Yhteyden aktivointi ja/tai käyttäjäksi rekisteröityminen onnistuu osoitteessa dna.fi/tlk tai soittamalla DNA:n asiakaspalveluun (p. 044 144 044). 

Taloyhtiöissä asuvien on suositeltavaa hankkia ethernet-reititin yhteyden jakamiseen langattomasti ja langallisesti. Lisäohjeistusta yhteyden jakamiseen voi lukea alta tai DNA:n tukisivuilta. Apua saa myös DNA:n Asennusmestarilta.

Vuores-tietoverkko - perustiedot 
Lataa - Katso selaimessa
Tietoverkon ominaisuudet ja käyttöönotto pähkinäkuoressa taloyhtiössä asuvan näkökulmasta

Vuores-tietoverkko - käyttösäännöt
Lataa - Katso selaimessa
Tärkeimmät säännöt, jotka koskevat kaikkia Vuores-tietoverkon käyttäjiä

Vuores-tietoverkko - ohjeita yhteyden jakamiseen
Lataa
 - Katso selaimessa
Vinkkejä aktiivisen tietoverkkorasian vaihtamiseen ja WLAN-reitittimen asennukseen

Vuores data network - basic information
Download
 - View
Information about the Vuores data network for residents living in the housing company

Lisäpalvelut ja -nopeudet

Voit tilata DNA:n myyntipalvelusta laajakaistayhteyden lisäpalveluita, kuten ethernet-reitittimen/modeemin, DNA TV:n tai lisänopeutta. Lisäpalveluista solmitaan asukkaan ja DNA välille erillinen laskutettava sopimus. Sopimusta laadittaessa kannattaa ottaa huomioon, että Vuores-tietoverkon operointi siirtyy Lounealle keväällä 2021 (lue lisää yltä).

DNA tarjoaa Vuores-tietoverkossa seuraavat lisänopeuspalvelut erikoishintaan:

  • Lisänopeus 200/200 Mbps 14,90 €/kk
  • Lisänopeus 400/400 Mbps 19,90 €/kk
  • Lisänopeus 1000/1000 Mbps 29,90 €/kk

Kaapeli-tv

Useimpiin taloyhtiöihin toimitetaan myös kaapeli-tv Vuores-tietoverkon välityksellä. Tällöin kaapeli-tv-palvelun toimittajana on DNA. Ilmaisten tv-kanavien lisäksi voit tilata haluamasi kanavapaketit. Tilausta tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että Vuores-tietoverkon operointi siirtyy Lounealle keväällä 2021 (lue lisää yltä).

Asiakastuki ja vikatilanteet

Yhteyden vikatilanteita varten löytyy kattavaa ohjeistusta DNA:n verkkosivuilta.

Kun haluat henkilökohtaista palvelua tai ilmoittaa viasta tai häiriöistä, DNA:n yhteystiedot ovat: