Laajakaistayhteydet toimittava operaattori vaihtuu huhtikuusta DNA:sta LouneaanTarkka kiinteistökohtainen vaihtumisaikataulu ilmoitetaan asukkaille kirjeitse. Voit lukea vaihtoon liittyvistä toimenpiteistä, kuten rekisteröitymisestä, yltä.

Jos asut taloyhtiössä eli kerros-, rivi- tai pari- tai erillistalossa, yhteys on esikytketty tai kytketty valmiiksi jokaiseen huoneistoon. Mikäli olet juuri muuttanut huoneistoon, katso lisää kohdasta Yhteyden käyttöönotto.

Tietoverkon kuukausittainen huoneistokohtainen palvelumaksu peritään taloyhtiöltä. Voit lukea palvelusta lisää alta ja Tietoverkko asunto- ja kiinteistöyhtiölle -välilehdeltä.

Jos asut omakotitalossa, voit tilata palvelun liittymällä Vuores-tietoverkkoon.

Vuores-tietoverkon peruspalveluun sisältyy

*Toteutuviin yhteysnopeuksiin vaikuttavat mm. päätelaitteen ominaisuudet, verkon kuormitus, langattoman yhteyden käyttö, tietoturvapalvelut ja muut ohjelmistot. Enimmäisnopeus 100/100 Mbps.

Yhteyden käyttöönotto

Jos muutat vasta valmistuneeseen taloyhtiöön, sinun tulee aktivoida esikytketty laajakaistayhteys ja rekisteröityä yhteyden käyttäjäksi. Jos muutat vanhempaan taloyhtiöön, yhteys voi olla valmiiksi kytketty, mutta sinun tulee silti rekisteröityä yhteyden käyttäjäksi.

Jos taloyhtiösi laajakaistan operointi on jo siirtynyt Lounealle, yhteyden aktivointi ja/tai käyttäjäksi rekisteröityminen onnistuu osoitteessa lounea.fi/rekisteroi. 

Jos taloyhtiösi laajakaistan operoinnista vastaa edelleen DNA, yhteyden aktivointi ja/tai käyttäjäksi rekisteröityminen onnistuu osoitteessa dna.fi/tlk.

Taloyhtiöissä asuvien on suositeltavaa hankkia ethernet-reititin yhteyden jakamiseen langattomasti ja langallisesti. Lisäohjeistusta yhteyden jakamiseen voi lukea alta tai Lounean tukisivuilta.

Vuores-tietoverkon perustiedot
Lataa - Katso selaimessa

Vuores-tietoverkon käyttösäännöt
Lataa - Katso selaimessa

Ohjeita aktiivisen verkkorasian vaihtamisen ja WLAN-reitittimen asennukseen
Lataa
 - Katso selaimessa

Vuores data network - basic information
Download
 - View

Lisäpalvelut ja -nopeudet

Voit tilata operaattorilta laajakaistayhteyden lisäpalveluita, kuten lisänopeutta tai WLAN-reitittimen. Lisäpalveluista solmitaan asukkaan ja operaattorin välille erillinen laskutettava sopimus.

Lounean Vuores-tietoverkossa tarjoamista lisänopeuksista voit lukea Lounean verkkosivuilta. Tilaus on mahdollista sen jälkeen, kun taloyhtiön tai omakotitalon laajakaistan operointi on siirtynyt Lounealle.

Kaapeli-tv

Useimpiin taloyhtiöihin toimitetaan myös kaapeli-tv Vuores-tietoverkon välityksellä. Tällöin kaapeli-tv-palvelun toimittajana on keväästä 2021 alkaen Lounea. Ilmaisten tv-kanavien lisäksi voit tilata haluamasi kanavapaketit. 

Voit tutustua Lounean kaapeli-tv-palveluun Lounean verkkosivuilla.

Asiakastuki ja vikatilanteet

Lounea

www.lounea.fi/vuores

Lounean asiakaspalvelu

  • mm. lisänopeustilaukset
  • omalounea.lounea.fi
  • puh. 0800 30300 (ark. klo 8-18, la klo 9-15, ilmainen)
  • Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lounean asiakastuki

DNA