Tietoverkko

Vuoreksen alueen omakotirakentajat voivat liittyä Vuores-tietoverkkoon tilauslomakkeella (klikkaa linkki auki). Mikäli olet muuttamassa Vuoreksessa omakotitaloon, jossa on jo tietoverkkoliittymä, ota yhteyttä Vuores Palveluun liittymän ja laajakaistapalvelun siirrosta nimiisi.

Vuores-tietoverkossa toimitettava laajakaistapalvelu on nopeudeltaan 100/100 Mbps*. Valokuidulla toteutettu kiinteä liittymä on tasalaatuinen ja luotettava.

Laajakaistapalvelun toimittava kilpailutettu operaattori on DNA. Keväällä 2021 operaattori vaihtuu Louneaksi. Voit lukea vaihdosta yltä.

Tietoverkon hinnat ovat:

  • Kuituliittymän kytkentä sisältäen laajakaistapalvelun avauksen ja WLAN-tukiasemallisen Inteno-kuitupäätelaitteen 1850,08€ (1492€ + alv 24%)
  • Laajakaistapalvelun 100/100 Mbps kuukausimaksu 22,32€ (18€ + alv 24%)

Voit lisäksi tilata lisänopeutta liittymääsi DNA:lta. Katso Tietoverkko asukkaalle -osiosta tarjottavat lisänopeudet ja hinnat (laskutetaan 100/100 Mbps:n laajakaistapalvelun kk-maksun lisäksi). 

* Toteutuviin yhteysnopeuksiin vaikuttavat mm. langattoman lähiverkkoyhteyden käyttö, verkon kuormitus, päätelaitteen ominaisuudet, tietoturvapalvelut ja muut ohjelmistot.

Kaapeli-tv-palvelu

Vuoreksessa kaapeli-tv on DNA:lta tilattava lisäpalvelu, joka edellyttää aina kuituliittymän kytkentää. Keväällä 2021 kaapeli-tv:n toimittaja vaihtuu Louneaksi.

Kaapeli-tv-palvelun hinnat ovat uusien asiakkaiden osalta:

  • Mikäli laajakaistapalvelu ja kaapeli-tv-palvelu tilataan ja kytketään samalla kertaa, kaapeli-tv-palvelun avauksesta ei peritä maksua. Erikseen kytkettynä kaapeli-tv-palvelun avausmaksu on 682€ (sis. alv).
  • Kaapeli-tv-palvelun kuukausimaksu on DNA:n palveluna 6,20€/kk (sis. alv) ja keväästä 2021 alkaen Lounean palveluna 4,96€/kk (sis. alv)

Voit tilata kaapeli-tv-palvelun samalla tilauslomakkeella kuin kuituliittymän kytkennän. Kaapeli-tv-sopimusta DNA:n kanssa tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että kaapeli-tv-palvelun toimittaja vaihtuu keväällä Louneaksi.

Liittyminen

Alta voit ladata tietoverkon palvelukuvauksen ja yleiset sopimusehdot yksityisasiakkaille sekä ICT-ohjeen, joka kuvaa tietoverkon periaatteet ja mitä omakotirakentajan tulee huomioida, jotta kiinteistö voidaan liittää Vuores-tietoverkkoon.

Kuituliittymän toimitusaika on 30 vrk, mutta tilaus toivotaan tehtävän mahdollisuuksien mukaan jo 2 kuukautta ennen laajakaistapalvelun haluttua käyttöönottopäivää. Vuores Palvelu ei takaa, että kytkennät voidaan toteuttaa juuri toivottuna päivänä. Pikatoimitusaika on 14 vrk ja pikatoimituslisä 300€ (sis. alv). Liittymismaksu laskutetaan kuituliittymän ja laajakaistapalvelun kytkemisen jälkeen ja kuukausilaskutus alkaa laajakaistapalvelun kytkemispäivästä.

Toimitus edellyttää, että kiinteistön teleputkitus ja kaapelinveto on tehty Vuoreksen ICT-ohjeen mukaisesti. Tietoverkkoon liittyminen sisältää aina kuituliittymän kytkennän. Kysy tarvittaessa lisätietoa Vuores Palvelusta.

Tutustu Vuores Palvelun asiakasrekisterin tietosuojaselosteeseen (pdf).