Vehreästä Vuoreksesta löytää niin koko kaupunginosan läpäisevän puistovyöhykkeen kuin reheviä metsiä kattavine ulkoilureitteineen.

Vuoreksen keskeisin viheralue, vuoreslaisten yhteinen olohuone, on laajalle ulottuva keskuspuisto hulevesialtaineen, vesiuomineen ja tulvaniittyineen. Asuinalueiden yhteyteen on rakennettu pienempiä puistoja sekä useita hyvin varusteltuja leikkipuistoja, joihin voi tutustua portaalin palveluhakemistossa.

Ainutlaatuiseen liikuntapuistoon on rakennettu yhteistyössä Ilves ry:n kanssa tekonurmipintainen jalkapallokenttä sekä mäenlaskupaikka. Myöhemmin puistoon toteutetaan mm. juoksusuora, monitoimikenttiä sekä paikkoja pituushypylle, katukoripallolle, skeittaukselle. Kaikkia vuoreslaisia palveleva uimaranta ja rantapuisto toteutetaan myöhemmin Särkijärven sillan tuntumaan.

Viherpeukaloille on rakennettu monivuotisia viljelypalstoja, joiden yhteydessä on myös korotettuja viljelyaltaita ja -pöytä. Viljelyalue laajenee myöhemmin yksivuotisiin palstoihin.

Vuorekseen rakennetaan kaupunkioloihin harvinaisen kattava ulkoilureitistö. Ulkoilumahdollisuuksiltaan Vuores onkin oikea helmi. Reitit risteilevät Vuoreksen puistoissa, metsissä ja rannoilla ja kytkeytyvät vieressä sijaitsevan Hervannan luontoreitteihin. Vuoreksessa pääsee kotiovelta ladulle ja lenkille, sieni- ja marjametsään, jopa kalaan.

Vuores on metsien ja pienten järvien ympäröimä. Alueen kasvillisuus on rehevää ja lehtipuuvaltaista. Vuores rakennetaan maastoon ja maisemaan sopeuttaen. Arvokkaimmat kohteet jätetään luonnontilaisiksi.