Rakentaminen jatkuu kiivaana eri puolella Vuoresta. Rakennustöitä käynnistetään Vuoreksen kerros-, rivitalo- ja omakotitonteilla tasaisin väliajoin. Vuorekseen on viime vuosina valmistunut 400-600 asuntoa vuodessa. Kaikkiaan asuntoja on valmistunut Tampereen Vuorekseen 2020 loppuun mennessä noin 3 550. Asukkaita Tampereen Vuoreksessa oli vuoden 2021 alussa noin 6 200.

Tampereen puolen asuinalueista Mäyränmäki, Vuoreskeskus, Virolainen, Koukkuranta ja Rimmi rakentuvat vielä yksittäisten tonttien osalta. Kiivainta rakentaminen on Isokuusen alueella. Västinginmäen suunnittelu on käynnissä. 

Vuoreksen osayleiskaava on laadittu yhteistyössä Tampereen ja Lempäälän kesken. Viime vuosina rakentaminen on ollut käynnissä pääasiassa Tampereen puolella. Tällä hetkellä Lempäälän puolella rakentuu Anniston pientalovaltainen alue.

Palvelut kehittyvät jatkuvasti

Kaupunginosan julkisten palvelujen keskittymä on Vuores-talo, jossa on mm. Vuoreksen yhtenäiskoulu, päiväkoti, neuvola, hammashoitola ja tulevaisuudessa myös lähikirjasto. Toinen kaupungin päiväkoti sijaitsee liikekeskus Klaavan yhteydessä. Mäyränmäessä on lisäksi kaksi tiedepainotteista yksityistä päiväkotia. Isokuusessa otetaan tammikuussa 2022 käyttöön 160-paikkainen päiväkoti sekä esi- ja alkuopetuksen tilat 150 oppilaalle.

Kaupalliset palvelut lisääntyvät koko ajan: Vuoreskeskuksessa on jo esimerkiksi kaksi lähikauppaa, lounaskahvila, kaksi ravintola-pizzeriaa, kauneus- ja hyvinvointialan yrityksiä, eläinlääkäri, valokuvaamo sekä suunnittelutoimistoja. Toinen lähikaupoista, Sale, laajenee S-marketiksi. Vuorekseen kulkee Tampereen joukkoliikenteen linjat 5, 33 ja 35, ja vuoroja on arkisin 4-6 tunnissa.

Kattavien ulkoilureittien lisäksi alueella on muun muassa laaja keskuspuisto, useita leikkipuistoja, koirapuisto, viljelypalstoja sekä tekonurmipintainen jalkapallokenttä.

Katuja rakennetaan ja viimeistellään

Kunnallistekniikan ja katujen rakentaminen jatkuu vuonna 2021 Isokuusen alueella. Vuoreksen katuja viimeistellään sitä mukaa kuin viereiset asuinkorttelit valmistuvat. 

Menneitä virstanpylväitä

 • Vuores-talon 2. vaihe valmistui syksyllä 2019. Toisessa vaiheessa taloon rakennettiin mm. yläkoulun sekä lähikirjaston tilat.
 • Vuoreksen asukasluku ylitti 5 000 asukkaan rajan keväällä 2019.
 • Vuorekseen valmistui ensimmäistä kertaa yli 600 asuntoa vuodessa vuonna 2017.
 • Vuoreslaisten määrä ylitti 2 000 asukkaan rajan vuoden 2015 lopulla.
 • Isokuusen alueen rakentaminen alkoi 2014.
 • Vuores-talon 1. vaihe valmistui syksyksi 2013. Ensimmäisessä vaiheessa taloon sijoittui alakoulun oppilaiden luokka- ja ruokailutilat, päiväkoti, esiopetustilat, hyvinvointineuvolan ja hammashoidon tilat sekä liikuntahalli.
 • Asuntomessut järjestettiin Vuoreksen Virolaisessa kesällä 2012. 
 • Liikekeskus Klaavan 1. vaihe valmistui Vuoreskeskukseen kesällä 2012. 
 • Vuoreskeskuksen ensimmäinen kerrostalo valmistui syksyllä 2011. 
 • Särkijärven silta sekä Vuoreksen puistokatu, alueen neljä kilometriä pitkä pääväylä, avattiin liikenteelle kesällä 2011.
 • Vuoreksen ensimmäiset asukkaat muuttivat Mäyränmäkeen vuoden 2010 alussa.