Vuores-talon liikuntahalli, rakentuva liikuntapuisto, peli- ja luistelukentät sekä monipuoliset ulkoilureitit kannustavat aktiiviseen elämään. Luistelukenttien sekä alueen viereisten latujen ja uimapaikkojen kunto- ja huoltotiedot löydät Tampereen kaupungin palvelusta. Vuoreksessa on myös asuinalueilta Suolijärvelle johtavia latureittejä, jotka eivät tällä hetkellä näy palvelussa.

Yhteisöllistä ja osallistuvaa toimintaa edistävät muun muassa Vuoreksen koulun vanhempainyhdistys, asukasyhdistys, MLL:n Vuoreksen yhdistyspartiolippukunta Tervaksentekijät sekä seurakunta.

Vuoreksessa on myös erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joista voi lukea lisää alta klikkaamalla valikon auki.

Katso myös tapahtumat ja tilaisuudet portaalin tapahtumakalenterista! Joukossa on sekä toistuvia (esim. perhekerhot) että yksittäisiä tilaisuuksia.

Tervetuloa mukaan harrastamaan Vuoreksessa! Alle kootaan uusia ja jatkavia kursseja, kerhoja ja liikuntavuoroja syyskaudelle 2020 ja kevätkaudelle 2021. Tarkistathan vapaat paikat sekä tiedot ilmoittautumisesta ja kokoontumisista harrastuksen verkkosivuilta tai vetäjältä.

Jos huomaat jonkin Vuoreksessa tarjottavan harrastuksen puuttuvan, ilmoitathan siitä portaalin ylläpitäjälle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HUOM. Koronavirusepidemian vuoksi monet harrastukset on keskeytetty toistaiseksi tai toimivat rajoitetusti. Tarkasta tilanne harrastuksen verkkosivuilta tai vetäjältä.

Liikuntaa

Asukasyhdistyksen avoin liikuntavuoro

Vuoreksen asukasyhdistyksen järjestämä kaikille vuoreslaisille avoin liikuntavuoro Vuores-talon liikuntasalissa perjantaisin klo 18.30-20.00. Ohjelmassa sisäliikuntaa tai perheliikuntaa, esim. säbähöntsyt, sulkapalloa jne. Alle 12-v. vain täysi-ikäisen valvojan seurassa. Vuorolle voi ideoida myös ohjattua toimintaa. Sopii kaikenikäisille. Vapaa pääsy - ei edellytä jäsenyyttä! 

Studio Sinun Valintasi

Erilaista liikuntapienryhmiä Studio Sinun Valintasi -tilassa, Vuoreksen puistokatu 81:ssä. Lue lisää: https://www.pt-tiinaekman.fi/studio-sinun-valintasi/

Karunya Yoga

Joogatunteja ja -kursseja Studio Sinun Valintasi -tilassa, Vuoreksen puistokatu 81:ssä. Lue lisää: https://karunya-yoga4.webnode.fi/

Tampereen Konservatorion tanssiopetus

Tanssin varhaiskasvatuksen opetusta maanantaisin Pilke Hokaus -päiväkodin salissa, Mäyränmäenkatu 2. Lue lisää: http://tampereenkonservatorio.fi/varhaiskasvatus/tanssin-varhaiskasvatus/

Mansen Sulka ry

Nuorten perustaitoryhmät Vuores-talolla. Lue lisää ilmoittautumisesta: https://echobase.wufoo.com/forms/m1uh8sv107vhswr/

Rantaperkiön Iskun lentopallokoulu

Ryhmät lapsille Vuores-talon liikuntasalissa. Lue lisää: https://www.rantaperkionisku.com/lentopallo/juniorit/juniorit-2007-13-synt/vuores-2011-13-tytot/

Kooveen käsipallo

Harjoitukset kahdesti viikossa Vuores-talon liikuntasalissa. Avoimet harjoitukset elokuussa 2020. Lue lisää: https://koovee.fi/lajit/kasipallo/

Elixia Sportin voimistelukoulu 

4-6-vuotiaille lapsille, Vuoreksen päiväkodin salissa. Lue lisää: https://www.elixiriasport.fi/harrasteliikunta/

Ilves ry:n Futis-Liiga

Futis-Liiga on Ilveksen jalkapallon kaupunginosatoiminta, jonka pääperiaate on, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa www.ilvesfutisliiga.fi.

TPV:n Futisklubi

Futisklubi harrastetason pelaajille, lapsille ja nuorille, tarkoitettua jalkapalloa. Futisklubissa kaikki saavat pelata, eikä kilpailullisia tavoitteita ole. Ilmoittautua voi sivulla futisklubi.fi

Tampere Unitedin kaupunginosatoiminta

Kaikille pojille ja tytöille suunnattua toimintaa, jossa tarjotaan mahdollisuus harrastaa jalkapalloa omien kykyjensä ja halujensa mukaisesti. Lisätietoa: http://tampereunited.fi/juniorit

Kooveen kiintorastit

Maastossa vuosittain vaihtuvia kiinteitä rasteja Suolijärven alueella (huomaa mahdollinen talvitauko). Rastikarttoja voi ostaa Kahvila Ståhlberg Vuoreksesta.

Lisäksi Vuoreksessa on aiemmin toimineet mm. seuraavat tahot, joiden tulevasta toiminnasta alueella ei ole vielä ilmoitettu: 

  • Tampere Ultimaten harjoitukset
  • Tampereen Hiihtoseuran hiihtokoulu

Musiikkia

Tampereen konservatorion muskari

Tampereen konservatorion muskari Vuoreksen koululla. Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa tampereenkonservatorio.fi.

Musiikkikoulu Sointulan muskari

Sointulan muskareita järjestetään Vuoreksen yhteiskäyttötilassa: musiikkisointula.fi

Pianonsoiton opetus

Pianotunteja torstaisin Vuoreksen yhteiskäyttötiloissa. Lisätiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.www.tyttikoivunen.fi ja www.facebook.com/TyttiKoivunenMusiikki

Kirkkomuskarit

Vuoreksen seurakuntakodilla. Lue lisää: https://tampereenseurakunnat.fi/toimintaa/lapset_ja_perheet/kirkkomuskarit

Muuta mukavaa toimintaa

Asukasyhdistyksen avoin käsityövuoro

Koulun tekstiililuokka Vuores-talolla vapaasti asukkaiden käytössä torstaisin klo 17.30-20.30.. Käynti Mäyränmäen puolelta, käytävää aulaan ja 2.krs. Hinta 2€/hlö/kerta. 

Asukasyhdistyksen avoin puutyövuoro

Koulun puutyöluokka Vuores-talolla vapaasti asukkaiden käytössä tiistaisin klo 18.00-21.00. Opastus koneiden käyttöön ja tarvittaessa tekniikoihinkin. Hinta 4€/hlö/kerta. Ensimmäinen tutustumiskerta on maksuton. Omat puut mukaan. Sisäänkäynti Mäyränmäenkadun puolelta. Aikataulu ilmoitetaan sen varmistuttua.

Ahjolan kansalaisopiston toiminta

Vuoreksen-talolla ryhmiä joogaan, kehonhuoltoon sekä puutöihin. Lue lisää: https://opistopalvelut.fi/ahjolankansalaisopisto/ (hae kursseja hakusanalla "Vuoreksessa")

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä

Ryhmiä Vuoreksen koululla. Lue lisää: https://taitopirkanmaa.fi/napsa/

Partiolippukunta Tervaksentekijät 

Vuoreksessa kokoontuvat ryhmät alakoululaisille: terte.partio.net

Vuores Palvelun yhteiskäyttöiset soutuveneet

Särkijärven rannalle sijoittuvista yhteiskäyttöisistä soutuveneistä vuokrataan venekausiosuuksia. Lue lisää: vuores.fi/vuores-palvelu-oy/yhteiskayttoveneet

Vuoreksen asukasyhdistyksen kajakit ja sup-laudat jäsenilleen

Lue lisää: https://vuores.fi/yhdistykset/vuoreksen-asukasyhdistys/melonta

Viljelypalstat

Viljelypalstoja sekä korotettuja viljelyaltaita ja -pöytä. Palstojen vuokrausta hoitaa Tampereen 4H-yhdistys.

Yhdistystoimintaa

Vuoreksen asukasyhdistys 

vuores.fi/yhdistykset/vuoreksen-asukasyhdistys

Vuoreksen koulun vanhempainyhdistys 

vuores.fi/yhdistykset/vanhempainyhdistys

MLL:n Vuoreksen yhdistys (vauvakerho ja perhekerho)

https://vuores.mll.fi/

Vuores-talon tilat ovat seurojen, yhdistysten ja muiden yhteisöjen vuokrattavissa koulun aukioloaikojen ulkopuolella. Tiloja hyödynnetään tavanomaisimmin liikunta-, kerho- ja muuhun kokoontumiskäyttöön. Käytön edellytyksenä on aina Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen valvojan läsnäolo. Vuorot haetaan liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta.

Kaupungin liikuntapalvelujen kautta vuokrattavat tilat ovat:

  • Liikuntasali
  • Aula *
  • Näyttämö *
  • Kuvaamataidon luokka
  • Tekstiilityön luokka
  • Teknisen työn luokka
  • Ulkolava

* Aula ja Näyttämö on suositeltavaa vuokrata yhdessä. Jos vuokraa pelkän aulan, näyttämön tekniikkaa, keittiötä tai wc-tiloja ei voi käyttää. Samoin jos vuokraa pelkän näyttämön, aulan tila, pöydät ja tuolit eivät ole käytettävissä. Tilojen vuokraaminen erikseen on kuitenkin mahdollista.

Vuokrattavien tilojen hinnat näet liikuntapalvelujen hinnastosta.

Näin varaat tilan

1. Ole yhteydessä liikuntapalvelujen asiakaspalveluun ja Vuores-talolle

Varaa tila Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden asiakaspalvelusta (puh. 03 5653 4300 tai liikuntapalvelut.asiakaspalvelu(at)tampere.fi). Varaa tapahtumallesi aika vähintään kaksi viikkoa ennen aiottua päivämäärää. Ilmoita tilavarauksesta myös Vuores-talon vahtimestarille Juha Isomäelle (puh. 040-8064044 tai juha.isomaki(at)tampere.fi).

2. Nimeä vastuuhenkilö

Tilojen käyttö edellyttää hyvän järjestyksen ja siisteyden ylläpitoa. Vastuuhenkilö huolehtii käytön jälkeen, että mm. liikuntavälinevarastot ovat samassa järjestyksessä kuin aloitettaessa.

3. Käytä kulkuun vain ulko-ovea B1061

Käynti Vuores-taloon virka-ajan ulkopuolella tapahtuu aina ovesta B1061. Ovi on avoinna kun tiloja on varattu käyttöön. Muut ovet eivät ole auki. Ovi sijaitsee Mäyränmäenkadun puolella. Oven vieressä on kyltti "Liikuntahalli". Kulje vain vuokraamiisi tiloihin. Harhailu koulussa aiheuttaa murtohälytyksen, josta vuokraajalta laskutetaan 250 €.

4. Mikäli vuoro peruuntuu, ilmoita

Mikäli varauksesi peruuntuu, ilmoita liikuntapalvelujen asiakaspalveluun.

5. Anna palautetta!

Miten voimme edelleen kehittää tilojen hyödynnettävyyttä?

Vuores-talo
Tampereen kaupungin liikuntapalvelut
Vuores Palvelu Oy