Vuores-talon liikuntahalli, rakentuva liikuntapuisto, peli- ja luistelukentät sekä monipuoliset ulkoilureitit kannustavat aktiiviseen elämään. Luistelukenttien sekä alueen viereisten latujen ja uimapaikkojen kunto- ja huoltotiedot löydät Tampereen kaupungin palvelusta. Vuoreksessa on myös asuinalueilta Suolijärvelle johtavia latureittejä, jotka eivät tällä hetkellä näy palvelussa.

Yhteisöllistä ja osallistuvaa toimintaa edistävät muun muassa Vuoreksen koulun vanhempainyhdistys, asukasyhdistys, MLL:n Vuoreksen yhdistyspartiolippukunta Tervaksentekijät sekä seurakunta.

Vuoreksessa on myös erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joista voi lukea lisää alta klikkaamalla valikon auki.

Katso myös tapahtumat ja tilaisuudet portaalin tapahtumakalenterista! Joukossa on sekä toistuvia (esim. perhekerhot) että yksittäisiä tilaisuuksia.

Tervetuloa mukaan harrastamaan Vuoreksessa! Alle on koottu uusia ja jatkavia kursseja ja kerhoja kaudelle 2018-2019. Tarkistathan vapaat paikat sekä tiedot ilmoittautumisesta ja kokoontumisista harrastuksen verkkosivuilta tai vetäjältä.

Jos huomaat jonkin Vuoreksessa tarjottavan harrastuksen puuttuvan, ilmoitathan siitä portaalin ylläpitäjälle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liikuntaa

Asukasyhdistyksen avoin liikuntavuoro

Vuoreksen asukasyhdistyksen järjestämä kaikille vuoreslaisille avoin liikuntavuoro Vuores-talon liikuntasalissa perjantaisin klo 18.30-20.00. Ohjelmassa sisäliikuntaa tai perheliikuntaa, esim. säbähöntsyt, sulkapalloa jne. Alle 12-v. vain täysi-ikäisen valvojan seurassa. Vuorolle voi ideoida myös ohjattua toimintaa. Sopii kaikenikäisille. Vapaa pääsy - ei edellytä jäsenyyttä! 

UFOn ultimatevuorot

Frisbeellä pelattavaa joukkuelajia ultimatea voi tulla kokeilemaan liitokiekkoseura UFOn naisten ja miesten vuoroille Vuores-talolle. Lisätiedot: https://tampereultimate.net/harjoitukset/

Rantaperkiön Iskun ryhmät

Rantaperkiön Isku järjestää mm. lentopallokouluja Vuores-talolla. Ilmoittautumiset ja lisätiedot osoitteessa www.rantaperkionisku.com

Ahjolan kansalaisopiston liikuntaryhmät

Vuores-talolla päiväkodin salissa:

Energiaa arkeen -pienryhmät

Erilaista liikuntapienryhmiä Vuoreksen puistokatu 81:ssä. Lue lisää: http://www.pt-tiinaekman.fi/energiaa-arkeen/

KlubOK ry Tampereen joogahetket

Vuoreksen koulun päiväkodin salissa Aikuinen ja lapsi joogahetkiä 4-8 vuotiaille: https://www.facebook.com/events/2142742479317615/

Tampereen Hiihtoseuran hiihtokoulu

Tuiskun Latukone -koulu 13.9.2018 alkaen. Hiihtokoulu koostuu 20 kerrasta ja sen on tarkoitettu Vuoreksen alakoululaisille. Lue lisää: https://www.facebook.com/tampereenhiihtoseura/

Lasten liike -kerho

Suomen Olympiakomitean tukema Vuoreksen Lasten liike -kerho Vuores-talon liikuntasalissa torstaisin klo 13.15-14.00. Kerhon kohderyhmänä on Vuoreksen koulun oppilaat eskareista kolmosluokkalaisiin. Kerhon päälajina on sulkapallo, mutta kerhossa tehdään muutakin monipuolista liikuntaa. Kerhon hinta on 15€/syksy ja 30€/kevät. Lue lisää ja ilmoittaudu Suomisportin sivuilla.

Ilves ry:n Futis-Liiga

Futis-Liiga on Ilveksen jalkapallon kaupunginosatoiminta, jonka pääperiaate on, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa www.ilvesfutisliiga.fi.

TPV:n Futisklubi

Futisklubi harrastetason pelaajille, lapsille ja nuorille, tarkoitettua jalkapalloa. Futisklubissa kaikki saavat pelata, eikä kilpailullisia tavoitteita ole. Ilmoittautua voi sivulla futisklubi.fi

Tampere Unitedin kaupunginosatoiminta

Kaikille 2010–2015 syntyneille pojille ja tytöille suunnattua toimintaa, jossa tarjotaan mahdollisuus harrastaa jalkapalloa omien kykyjensä ja halujensa mukaisesti. Lisätietoa: http://tampereunited.fi/juniorit

Kooveen kiintorastit

Maastossa vuosittain vaihtuvia kiinteitä rasteja Suolijärven alueella (huomaa mahdollinen talvitauko). Rastikarttoja voi ostaa Kahvila Ståhlberg Vuoreksesta.

Musiikkia

Tampereen konservatorion muskari

Tampereen konservatorion muskari Vuoreksen koululla. Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa tampereenkonservatorio.fi.

Musiikkikoulu Sointulan muskari

Sointulan muskareita järjestetään Annulan tiloissa keskiviikkoisin: musiikkisointula.fi/muskarit

Pianonsoiton opetus

Pianotunteja torstaisin Annulan tiloissa yli 5-vuotiaille lapsille sekä aikuisille. Lisätiedot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.www.tyttikoivunen.fi ja www.facebook.com/TyttiKoivunenMusiikki

Kirkkomusikantti-toiminta

Tampereen seurakuntien järjestämä toimintaa aloittaa syksyllä 2018 Vuoreksen koululla. Valinnaisina instrumentteina kitara ja piano. Lue lisää: https://tampereenseurakunnat.fi/kirkkomusikantit

Muuta mukavaa toimintaa

Asukasyhdistyksen avoin käsityövuoro

Koulun tekstiililuokka Vuores-talolla torstaisin klo 18-20 vapaasti asukkaiden käytössä. Käynti Mäyränmäen puolelta, käytävää aulaan ja 2.krs. Hinta 2€/hlö/kerta. Alkaen 10.1.2019.

Asukasyhdistyksen avoin puutyövuoro

Koulun puutyöluokka Vuores-talolla tiistaisin klo 18-21 vapaasti asukkaiden käytössä. Opastus koneiden käyttöön ja tarvittaessa tekniikoihinkin. Hinta 4€/hlö/kerta. Ensimmäinen tutustumiskerta on maksuton. Omat puut mukaan. Sisäänkäynti Mäyränmäenkadun puolelta. Alkaen 8.1.2019.

Ahjolan kansalaisopiston puutyöryhmät

Vuores-talolla:

Käsityö- ja muotoilukoulu  Näpsä

Vuoreksen koululla: www.taitopirkanmaa.fi

Partiolippukunta Tervaksentekijät 

Vuoreksessa kokoontuvat ryhmät alakoululaisille: terte.partio.net

Tiedekerho

Kerhotoimintaa, tiedeleirit, tiedevierailut... tiedekerho.fi

Lasten tiedekoulu

Pilke-tiedepäiväkoti Hokauksen (Mäyränmäenkatu 2) tiloissa toimii tiistaisin ja keskiviikkoisin Tiedekoulun ryhmiä. Katso tarkemmat tiedot ja vapaat paikat sivulta www.tiedekoulu.fi

Vuores Palvelun yhteiskäyttöiset soutuveneet

Särkijärven rannalle sijoittuvista yhteiskäyttöisistä soutuveneistä vuokrataan venekausiosuuksia. Lue lisää: vuores.fi/vuores-palvelu-oy/yhteiskayttoveneet

Yhdistystoimintaa

Vuoreksen asukasyhdistys 

vuores.fi/yhdistykset/vuoreksen-asukasyhdistys

Vuoreksen koulun vanhempainyhdistys 

vuores.fi/yhdistykset/vanhempainyhdistys

MLL:n Vuoreksen yhdistys (vauvakerho ja perhekerho)

https://vuores.mll.fi/

Vuores-talon tilat ovat seurojen, yhdistysten ja muiden yhteisöjen vuokrattavissa koulun aukioloaikojen ulkopuolella. Tiloja hyödynnetään tavanomaisimmin liikunta-, kerho- ja muuhun kokoontumiskäyttöön. Käytön edellytyksenä on aina Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen valvojan läsnäolo. Vuorot haetaan liikuntapalvelujen asiakaspalvelusta.

Kaupungin liikuntapalvelujen kautta vuokrattavat tilat ovat:

  • Liikuntasali
  • Aula *
  • Näyttämö *
  • Kuvaamataidon luokka
  • Tekstiilityön luokka
  • Teknisen työn luokka
  • Ulkolava

* Aula ja Näyttämö on suositeltavaa vuokrata yhdessä. Jos vuokraa pelkän aulan, näyttämön tekniikkaa, keittiötä tai wc-tiloja ei voi käyttää. Samoin jos vuokraa pelkän näyttämön, aulan tila, pöydät ja tuolit eivät ole käytettävissä. Tilojen vuokraaminen erikseen on kuitenkin mahdollista.

Vuokrattavien tilojen hinnat näet liikuntapalvelujen hinnastosta.

Näin varaat tilan

1. Ole yhteydessä liikuntapalvelujen asiakaspalveluun ja Vuores-talolle

Varaa tila Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden asiakaspalvelusta (puh. 03 5653 4300 tai liikuntapalvelut.asiakaspalvelu(at)tampere.fi). Varaa tapahtumallesi aika vähintään kaksi viikkoa ennen aiottua päivämäärää. Ilmoita tilavarauksesta myös Vuores-talon vahtimestarille Juha Isomäelle (puh. 040-8064044 tai juha.isomaki(at)tampere.fi).

2. Nimeä vastuuhenkilö

Tilojen käyttö edellyttää hyvän järjestyksen ja siisteyden ylläpitoa. Vastuuhenkilö huolehtii käytön jälkeen, että mm. liikuntavälinevarastot ovat samassa järjestyksessä kuin aloitettaessa.

3. Käytä kulkuun vain ulko-ovea B1061

Käynti Vuores-taloon virka-ajan ulkopuolella tapahtuu aina ovesta B1061. Ovi on avoinna kun tiloja on varattu käyttöön. Muut ovet eivät ole auki. Ovi sijaitsee Mäyränmäenkadun puolella. Oven vieressä on kyltti "Liikuntahalli". Kulje vain vuokraamiisi tiloihin. Harhailu koulussa aiheuttaa murtohälytyksen, josta vuokraajalta laskutetaan 250 €.

4. Mikäli vuoro peruuntuu, ilmoita

Mikäli varauksesi peruuntuu, ilmoita liikuntapalvelujen asiakaspalveluun.

5. Anna palautetta!

Miten voimme edelleen kehittää tilojen hyödynnettävyyttä?

Vuores-talo
Tampereen kaupungin liikuntapalvelut
Vuores Palvelu Oy