Kanootti1Vuoreksen asukasyhdistyksen jäsenten käytettävissä on Särkijärvelle sijoittuvat kolme aikuisten kajakkia, yksi nuorisokajakki, inkkarikanootti ja kaksi SUP-lautaa. Näihin löytyy varusteina melat, melontaliivit, aukkopeitot, kajakkikärryt ja välineitä kaluston puhdistamiseen. Melontakalusto on hankittu pitkälti asukasyhdistyksen talkootyön ja tukijoiden avustuksella.

Vaikka melontakalusto on tarkoitettu lähtökohtaisesti jäsenille, joskus voi pyytää kaverinkin mukaan. Noudatamme periaatetta, että satunnaisia vieraita saa olla melomassa enintään yhtä monta kuin seurueessa on yhdistyksen jäseniä. Melontakaluston käytöstä ei peritä erillistä maksua. Melontakalustoa ei saa viedä pois Särkijärven vesistöstä.

Melontavuorot varataan sähköisestä varauskalenterista. Kerrallaan voi varata yhden enintään 3 h melontavuoron. Seuraavan vuoron voi varata vaikka heti sen jälkeen, kun edellinen melontavuoro päättyy. Kerralla voi kuitenkin varata samalle ajankohdalle useita melontavälineitä, jos perheen melontaretki sitä vaatii.

Melominen tapahtuu omalla vastuulla! 

  • Alaikäiset melovat vanhempien valvonnan alaisena.
  • Melojan pitää olla uimataitoinen.
  • Käytä meloessa melontaliivejä tai muuta pelastusliiviä. Melontaliivi ei ole pelastusliivi, mutta auttaa veteen joutunutta pysymään pinnalla.
  • Tarkasta, että melontavälineet ovat kunnossa ennen melontaa.
  • Huonolla säällä ja ukkosella ei pidä meloa. Poistu järveltä välittömästi, jos huono sää yllättää.
  • Päihtyneenä melominen on kielletty.

Lue tarkemmat säännöt varauskalenterin Info-sivulta!

Melontakaluston varaaminen

Varauskalenteria voi käyttää vain Vuores.fi-portaalin rekisteröityneenä käyttäjänä. Ellet ole aikaisemmin rekisteröitynyt portaaliin, tee se alla olevien ohjeiden mukaan. Jos sinulla on jo portaaliin käyttäjätunnukset, voit hakea suoraan varauskalenterin käyttäjäksi.

Rekisteröityminen Vuores.fi-portaaliin

1. Klikkaa portaalin ylälaidassa näkyvää Rekisteröidy-linkkiä
2. Täytä pakolliset tiedot (nimi, käyttäjätunnus, salasana ja sähköposti)
3. Lisää halutessasi nimimerkki (näkyy nimen tilalla) sekä mahdollisia muita tietoja ja määrittele tietojen jakamiseen ja viestien vastaanottamista koskevat asetukset
4. Hyväksy käyttöehdot ja paina Tallenna
5. Järjestelmä lähettää sinulle sähköpostin. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä, jolloin käyttäjätilisi aktivoituu ja pääset kirjautumaan portaaliin.

Hakeminen varauskalenterin käyttäjäksi

1. Kirjaudu portaaliin ylälaidassa näkyvän Kirjaudu-linkin kautta.
2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Oma profiili -linkkiä.
3. Klikkaa ylävalikosta linkkiä Liity intranetiin ja avautuvalta sivulta linkkiä ”Hae muun Vuoreksen yhteisön intranetin jäsenyyttä”.
4. Valitse vetovalikosta intranet ”Vasy melonta”
5. Kirjoita Lisätietoja-kenttään talouden lähiosoite
6. Klikkaa Lähetä.
7. Intranetin ylläpitäjä hyväksyy hakemuksesi, kun hän on varmistanut sinun olevan asukasyhdistyksen jäsen ja että jäsenmaksu on maksettu. Saat hyväksymisestä ilmoituksen sähköpostiisi. Huomioithan, että tähän saattaa mennä muutama päivä.

Melontakaluston varauskalenteri

1. Kirjaudu portaaliin ylälaidassa näkyvän Kirjaudu-linkin kautta
2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa Intranet-linkkiä, josta pääset Vasy melonta -nimettyyn varauskalenteriin
3. Pääset varauskalenteriin klikkaamalla ylävalikossa olevaa ”Tee uusi varaus” -linkkiä
4. Tarkemmat ohjeet löydät varauskalenterin Info-sivulta