Uutiset |

Vastauksia Vuoreksen rakentamista koskeviin asukkaiden kysymyksiin

Oma Vuores -portaalin keskustelupalstalla on mahdollisuus esittää Tampereen kaupungille Vuoreksen kehittämiseen ja rakentamiseen liittyviä ideoita ja kysymyksiä. Kaupungin Vuores-hanke on antanut vastauksia keskustelua herättäneisiin aiheisiin.

Milloin liikuntapuiston rakentaminen alkaa?

Vuoreksen liikuntapuiston tarkastettu yleissuunnitelma käsitellään pian sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnassa, ja sen linjausten pohjalta käynnistetään yksityiskohtaisempi toteutussuunnittelu. Liikuntapuistossa tehdään parhaillaan maanrakennustöitä varten tarkistuskairauksia, ja pohjarakentaminen aloitetaan loppuvuodesta 2013.

Ensivaiheessa liikuntapuistoon toteutetaan tekonurmipintainen jalkapallokenttä, joka on tämänhetkisen aikataulun mukaan käyttökunnossa vuoden 2014 syksyllä. Yleissuunnitelmassa alueelle on esitetty myös mm. juoksusuoraa, koululaisten hiihtoreittiä, paria monitoimikenttää, leikkipaikkaa, panna-areenaa sekä paikkoja pituushypylle, katukoripallolle, skeittaukselle ja mäenlaskulle. Näiden toimintojen tarkemmasta toteutusaikataulusta ei ole vielä varmuutta. Suunnitelmassa on tilavaraus myös kahvila-/huoltorakennukselle.

Onko Vuorekseen tulossa koirapuistoa?

Koirapuisto on hahmoteltu Isokuusen yleissuunnitelmassa Virolaisen alueen viljelypalstojen pohjoispuolelle. Ajatus on, että koirapuisto, palstaviljelyalue ja liikuntapuisto voisivat käyttää samaa, nyt jo olemassa olevaa pysäköintialuetta. Isokuusen asemakaavoitus on parhaillaan käynnissä.

Milloin Vuoresaukio rakennetaan?

Liikekeskus Klaavan viereen sijoittuvan Vuoresaukion lopullisen ulkoasun toteutus on kiinni ympäröivien kortteleiden rakentamisaikataulusta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kirjaston ja kirkkokorttelin toteutus ei ole aivan lähivuosien asia, joten Vuores-hanke on sopinut aukion alkuperäisen suunnittelijan, saksalaisen Dieter Graun (Atelier Dreiseitl) kanssa siitä, että hän suunnittelee aukiolle sellaisen väliaikaisen toteutuksen, joka on esteettisesti miellyttävä, samalla kestävä ja kuitenkin kustannustasoltaan toteuttamiskelpoinen. Tarkkaa toteutusaikataulua ei ole vielä päätetty.

Milloin ulkoilureittejä rakennetaan lisää?

Ulkoilureittejä toteutetaan rinnan alueiden rakentamisen edistyessä.

Onko katujen varsille tulossa lisää roskiksia?

Roskiksia on jo lisätty Vuoreksessa ja lisätään edelleen tarpeen mukaan.

Milloin Ruskontielle rakennetaan alikulkuja?

Ruskontien alikulkujen toteutusaikataulu on riippuvainen Lempäälän puoleisten asuinalueiden toteutusaikataulusta, joka on vielä auki.

Lisätäänkö bussilinjan 5 vuoroja?

Tampereen joukkoliikenne on lisännyt linja 5:n vuoroja aamuun ja iltaan kesäkuun 2013 alusta.

Esimerkiksi Vuoreskeskuksen pysäkiltä lähtee arkisin ensimmäinen vuoro Keskustorille jo klo 5.29. Iltaan vuoroja on lisätty klo 20-23 välille. Keskustorilta Vuorekseen pääsee jatkossa vielä klo 22.05 sekä 22.35. Perjantaisin ja lauantaisin Keskustorilta Vuorekseen kulkevat yövuorot klo 23.20 ja 0.20.

Miten Vuoreksen asuntorakentaminen edistyy?

Vuoreksessa on tällä hetkellä rakennustyöt käynnissä kymmenellä eri tontilla. Vuoreskeskuksen seitsemälle tontille rakentuu pääasiassa kerrostaloja ja Mäyränmäen kolmelle tontille rivi- ja luhtitaloja. Myös suuri osa Koukkurannasta kesällä luovutetuista 40 omakotitontista on rakenteilla. Vuoreksen yhtiömuotoisten asuinrakennusten rakentamattomista tonteista 25:ssä on ennakkomarkkinoinnissa tai suunnittelun alla oleva kohde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideoita ja kysymyksiä voi esittää edelleen keskustelupalstalla esimerkiksi asiaa käsittelevässä viestiketjussa.