Vuoreksen puistokatu

Asuminen ja ympäristö

Vuores on yksi Tampereen uusimmista kaupunginosista. Pikkukaupunkimainen alue on ainutlaatuinen yhdistelmä luonnonläheisyyttä, laadukasta arkkitehtuuria, taidetta, ekologisuutta ja uusimpia teknisiä ratkaisuja.

Vuoreksen jokaiselle asuinalueelle rakennetaan monipuolisesti kerros-, rivi-, townhouse- ja omakotitaloja. Lisäväriä antavat rakennuksiin, silloille ja aukioille integroidut taideteokset.

Vehreä ja vireä Vuores

Pienten järvien ja metsien ympäröimään Vuorekseen rakennetaan koko kaupunginosan läpäisevä viihtyisä puisto- ja vihervyöhyke. Palvelut, kuten koulu- ja liikekeskus, sijoittuvat pääosin Vuoreskeskukseen.

Alueella panostetaan kävely- ja pyöräilyreitteihin sekä joukkoliikenteeseen. Tampereen keskustaan on vain noin 7-10 kilometriä, riippuen asuinalueesta.

Asukkaita yli 7400

Kaupunginosa kasvaa kovaa vauhtia, ja vuoden 2023 alussa Tampereen Vuoreksessa oli noin 7 400 asukasta. Valmistuessaan vuoden 2025 paikkeilla Vuoreksessa on noin 14 000 asukasta. Alueella on yhteisöllinen henki ja ympäristöstään välittäviä asukkaita!

Kaupunginosa kehityksen kärjessä

Vuoreksen toteutuksessa hyödynnetään viimeisimpiä ratkaisuja: esimerkeiksi käyvät sade- ja valumavesien luonnonmukainen käsittely, jätteiden putkikeräys, älykäs led-valaistus sekä laadukas valokuituverkko. Asuintaloissa kiinnostava arkkitehtuuri yhdistyy moderniin talotekniikkaan. Puukerrostaloistaan tunnetusta Vuoreksen Isokuusesta on rakentumassa yksi suurimmista nykyaikaisista puukaupunkiympäristöistä Suomessa.