Uutiset |

Vuoreksessa järjestettävällä muurausleirillä avoimet ovet 22.11.

Suomalaiset Tulisijat ry, Tampereen kaupungin Rane-energianeuvonta ja TAKK järjestävät muurausleirin Vuoreksen Koukkurannassa 18.-22. marraskuuta. Leiri on ammatti-, koulutus- ja yleisötapahtuma, jossa kehitetään tulisijoja niin muurarin, asukkaan kuin ympäristön näkökulmasta ja siirretään tietotaitoa uunimestareilta nuoremmille.

Leirillä muurataan kaksi keskenään erilaista, yksilöllistä tulisijaa:

  • käyttöveden lämmittävä, ”puhtaasti palava” takka-leivinuuni ja tiilihormi, Luottikatu 3
  • takka-leivinuuni, jossa uusi arina ja tiiliharkkohormi, Kosselikatu 25

Leiriin osallistuu noin 40 tulisijamuuraria, kokeneita uunimestareita, TAKK:n muurauskurssilaisia ja nuoria muurareita eri puolilta Suomea, Eestistä ja Ruotsista.

Muurausleirillä on avoimet ovet perjantaina 22.11. klo 15-17. Lue lisää tilaisuudesta.

Suomalaiset Tulisijat ry:n jäsenet ovat tulisijamuurareita, tulisija-, materiaali-, komponenttivalmistajia ja alan asiantuntijoita. Sen yhteistyökumppaneita Vuoreksen leirillä ovat Rane rakentamisen ja asumisen energianeuvonta, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, Tampereen muurarit Os. 608, Narvi Oy, Tiileri, Saint-Gobain Weber Oy ja Wienerberger Oy. Yhdistys koordinoi ja rahoittaa tutkimusta, hoitaa tulisijoihin liittyvää tiedotustoimintaa ja -neuvontaa, seuraa normistojen ja säädösten kehittymistä ja informoi niistä jäseniään ja kuluttajia. Lisätietoja: Suomalaiset Tulisijat – Finnish Fireplaces ry., www.tulisijat.tv