Uutiset |

Kerro mielipiteesi keskisen alueen kouluverkosta

Tampereen keskisen alueen kouluverkkoon pohditaan muutoksia. Perusopetuksen keskiseen alueeseen kuuluvat keskustan, Etelä-Tampereen, Hervannan sekä Vuoreksen koulut. Muutoksiin voi vaikuttaa nyt, kun aiheeseen liittyvä sähköinen kysely käynnistyy.

Kyselyyn voi vastata 10.12.2013 saakka Valmassa Tampereen kaupungin internetsivuilla. Keskisen alueen koulujen huoltajille linkki kyselyyn tulee Helmi-järjestelmän kautta. Kyselylinkki toimitetaan myös päiväkodeissa olevien lasten huoltajille.

Mielipiteitä toivotaan erityisesti keskisellä alueella koulua käyvien oppilaiden huoltajilta, oppilailta sekä alle kouluikäisten lasten vanhemmilta. Kaupungin internetsivuilla Valmassa mielipiteensä voivat kertoa kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Kyselyllä selvitetään vastaajien näkemyksiä ja ehdotuksia siitä, kuinka keskisen alueen koulujen tilaongelmia voitaisiin ratkoa tai tilojen käyttöä tehostaa. Jo aiemmin aiheesta on järjestetty työpaja alueen koulujen rehtoreille, yhteistyökumppaneille sekä vanhempainyhdistysten ja oppilaskuntien edustajille.

Perusopetuksen keskinen alue eroaa palvelutarjonnaltaan joiltakin osin läntisestä ja itäisestä alueesta. Keskisellä alueella runsaasti on koko kaupunkia palvelevaa opetusta, kuten erityiskouluja ja opetussuunnitelmallisia painotuksia. Lisäksi alueella toimii muiden ylläpitäjien kouluja, Tampereen yliopiston normaalikoulu ja Tampereen Rudolf Steiner -koulu.

Keskisen alueen kouluverkon selvittäminen on osa käynnistyvää hyvinvointipalvelujen palveluverkon kehittämissuunnitelman valmistelua. Kyselyn tuloksia hyödynnetään keskisen alueen kouluverkon kehittämissuunnitelman valmistelussa. Tavoitteena on, että esitys suunnitelmaksi viedään lasten ja nuorten palvelujen lautakuntaan alkuvuodesta 2014.

Kysely keskisen alueen kouluverkosta

Tiedote 30.10.2013: Tampere miettii keskisen alueen kouluverkkoa