Uutiset |

Luovan kirjoittamisen ryhmä sekä lasten kirjoittamis- ja teatterikurssit Vuoreksessa kesällä 2014

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kesän 2014 aikana Vuoreksessa useita kursseja niin lapsille kuin aikuisille.

Luovan kirjoittamisen ryhmä

Luovan kirjoittamisen ryhmän on tarkoitus toimia Oma Vuores -portaalissa ryhmää varten perustetussa intranetissä kesäkuusta alkaen. Ryhmän vetäjä Arto Minkkinen lähettää sähköpostitse ryhmän jäsenille tehtäviä, joiden pohjalta tekstit – esimerkiksi runoja tai lyhyttä proosaa – kirjoitetaan kolmen viikon aikana. Tekstit julkaistaan intranetissä nimettöminä, ja ryhmän jäsenet käyvät (nimimerkillä) lukemassa ja kommentoimassa niitä. Tämän jälkeen ryhmän vetäjä kertoo sähköpostitse, mitä hänen mielestään edellisessä tehtävässä oli opittavana, oivallettavana, tutkittavana ja koettavana kirjoittajalle.

Halukkaiden toivotaan ilmoittautuvan su 25.5. mennessä osoitteeseen arto.minkkinen@tampere.fi. Arto Minkkiseltä saa myös lisätietoa ryhmästä. Myöhemmin ryhmä voi kokoontua halutessaan myös kasvotusten.

Fantasiakirjoittamisen kesäkurssi 9-12-vuotiaille

Fantasiakirjoittamisen kurssilla lähdetään seikkailulle itse keksittyyn mielikuvitusmaahan. Kurssi on tarkoitettu fantasiakirjoista ja luovasta kirjoittamisesta pitäville, ja sään salliessa seikkaillaan myös ulkona. Kirjoittamisen lisäksi askarrellaan ja tehdään pieniä esityksiä. Mukaan oma fantasia-aiheinen lempikirja.

Kurssi järjestetään 2.-6.6.2014 klo 9-11 Vuores-talolla
Kurssin hinta 45 € / viisi päivää
Ohjaaja: Pia Krustin, Sanataideyhdistys Yöstäjä ry.
Ennakkotaitoja ei tarvita.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 20.5. mennessä osoitteeseen paula.halkola@tampere.fi (lapsen nimi ja ikä, vanhemman nimi, puhelinnumero ja laskutusosoite)

Teatterileiri 1-6-luokkalaisille

Päiväleireillä tutustutaan teatterin maailmaan teatterileikkien, ilmaisuharjoitusten ja pienimuotoisten esitysten valmistamisen ja esittämisen myötä. Jos sää sallii, tehdään retkiä lähiluontoon ja harjoitellaan esitysten rakentamista metsän keskellä. Otathan teatterileirille mukaan evästä ja juomapullon sekä liikkumiseen sopivat vaatteet.

1. leiri: ma-pe 9.-13.6.2014 klo 10.00-13.00 Vuores-talolla
2. leiri: ma-pe 4.-8.8.2014 klo 10.00-13.00 Vuores-talolla

Osallistujamäärä maks. 15 lasta. Kurssin hinta 15€/viikko.
Ohjaajana Mirka Weimer, teatterinopettaja (TeM)

Ilmoittautumiset viimeistään ma 26.5. kesäkuun leirille ja ma 21.7. elokuun leirille Tampereen kaupungin kulttuuripalveluihin osoitteella arto.minkkinen@tampere.fi (lapsen nimi ja ikä, vanhemman nimi, puhelinnumero ja laskutusosoite).