Uutiset |

Vehreä Vuores kutsuu keskuspuiston vihkiäisiin 5.6.2014

vihrea-viikko-leaderboard

Maailman ympäristöpäivänä torstaina 5.6.2014 vihitään Tampereen Vuoreksen keskuspuisto, jossa kaupunki ja luonto kohtaavat. Keskuspuiston vihkii johtaja Kari Kankaala kello 17. Puistoa esittelevät Dieter Grau suunnittelutoimisto Atelier Dreiseitlistä ja Tampereen kaupungin johtava erikoissuunnittelija, maisema-arkkitehti Ranja Hautamäki.

Viimeistelyä vaille valmis puisto on ainutlaatuinen maisemataideteos, jossa on Suomen mittavin hulevesijärjestelmä.  Puistossa voi nauttia avarasta, kumpuilevasta maisemasta, vesialtaista, puroista ja tulevaisuudessa taiteestakin.

Vihkiäisjuhlassa lapsille on oma luontotapahtuma Vainupäivä, jonka sisällöstä vastaa Luonto-Liiton Hämeen piiri ry. Kaikille avoimella villivihannesretkellä opitaan tunnistamaan luonnosta löytyviä hyötykasveja ja tutustutaan eri lajien käyttömahdollisuuksiin villiyrttineuvoja Jonna Niiniahon opastuksella. Halukkaat saavat ilmaiseksi Pirkanmaan Jätehuollon lahjoittamaa vihermultaa omalla ämpärillä kotiin vietäväksi. Tampereen Puutarhaseura myy taimia, siemeniä ja puutarhaesineistöä. Yleisö pääsee myös testaamaan mobiilikäymälä Kekoa ja saa samalla tietoa ekologisesta kuivasanitaatiosta ja ravinnekierron merkityksestä.

Alueella on Tronic Sähköpyörien järjestämää sähköpyörien ja skootterien esittelyä ja koeajoa. Samassa pisteessä voi tutustua myös pientuulivoimaan ja aurinkokennoihin sekä löytää ratkaisuja ammattimaiseen LED-valaistukseen. Ekokumppanien Rane-neuvontapisteestä saa tietoa ja neuvoja joka kodin energiatehokkuuteen.

Vuoreksen koulun vanhempainyhdistys myy kahvia, teetä, mehua ja makeaa purtavaa.

Ympäristöystävällisen ja maksuttoman kuljetuksen paikan päälle tarjoaa Tampereen Joukkoliikenne. Linja no 5 lähtee kesäaikataulun mukaan Hervantakeskuksesta Vuorekseen klo 16:20 ja keskustorilta Vuorekseen 16:35. Näillä vuoroilla pääsee perille maksutta!

Keskuspuiston vihkiäistilaisuus 5.6. klo 17–20 on osa Vihreän viikon ohjelmaa ja sen järjestää Tampereen kaupungin Vuores-projekti yhteistyössä Ekokumppanit Oy:n kanssa.

Lisätietoja: Projektijohtaja Pertti Tamminen, Vuores-projekti, p. 0400 638 218 Lisätietoja Vihreästä viikosta: projektisihteeri Kirsi Viertola p. 040 806 2018, www.vihreaviikko