Uutiset |

Kerros- ja rivitalotontteja haettavana

 

Kerros- ja rivitalotontteja haettavana Vuoreksessa, Hervantajärven alueella ja Kämmenniemessä
21.11.2014 kello 10:24

Tampereen kaupunki tarjoaa haettavaksi kerros- ja rivitalotontteja yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen Vuoreksessa, Kämmenniemessä ja Hervantajärven Lintuhytissä, joka nyt haussa uutena alueena. Tontteja voi hakea 19.12.2014 saakka. Kerros- ja rivitalotonttihaku järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäinen keskitetty kerros- ja rivitalotonttihaku järjestettiin tänä vuonna touko-kesäkuussa.

Hervantajärven Lintuhytin alueella on tarjolla 7 tonttia, Kämmenniemessä 7 tonttia, Vuoreksen Rimmin alueella 8 tonttia, Koukkurannassa 2 tonttia, Mäyränmäessä 3 tonttia ja Vuoreskeskuksen itäosassa yksi tontti. Heti rakennettavia tontteja ovat Mäyränmäen, Koukkurannan, Vuoreskeskuksen ja Kämmenniemen tontit. Lintuhytin ja Rimmin alueen tontteja pääsee rakentamaan heinä-elokuusta 2015 alkaen.

Kerros- ja rivitalotonttihakua keskitetään nyt tiettyyn ajankohtaan, kun aikaisemmin tontit ovat olleet haettavissa jatkuvasti. Keväällä hyväksyttyjen kaupungin maapolitiikan linjauksen mukaisesti tonttihaku järjestetään vuosittain 2-4 kertaa.

Myös tonttien saajien valintaan vaikuttavat perusteet on hyväksytty maapolitiikan linjauksissa. Niitä ovat hakijalla mahdollisesti oleva rakentamaton tonttivaranto, kaupungin hakijalle aiemmin luovuttamat tontit, alueiden monimuotoisuus ja asuntopoliittisten tavoitteiden toteutuminen, rakentamisen nopea aloittaminen sekä kilpailun edistäminen.

Tontteja luovutetaan sekä vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon että valtion tukemaan asuntotuotantoon.

Tontteja luovutetaan asuinrakentamiseen myös tontinluovutuskilpailuilla kumppanuuskaavoituksella ja neuvottelumenettelyllä, etenkin jos haettavia tontteja jää varaamatta.

Lisätietoja tonteista ja hakemusmenettelystä www.tampere.fi/asuminenjarakentaminen/tontit/rivi-jakerrostalotontit

» Rivi- ja kerrostalotontit

Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen

Lisätietoja

Apulaistonttipäällikkö

Aila Taura

Puhelin 050 351 8256