Uutiset |

Seudullisille pyöräilyn pääreiteille asennetaan uudet tauluopasteet

 

25.3.2015 kello 11:16

Tampereen seudun pääpyöräilyreittejä ollaan varustamassa uusilla opasteilla. Tauluopasteiden asennukset on aloitettu tällä viikolla. Uudet opasteet sijoitetaan ensiksi Tampere-Kangasala-reitille, ja seuraavaksi opasteet asennetaan Tampere-Lempäälä- sekä Tampere-Pirkkala-reiteille. Kesän 2015 aikana opastusta laajennetaan muun muassa keskustasta länteen johtaville reiteille.

Uusi tauluopaste antaa pyöräilijöille ja jalankulkijoille tietoa reitin kohteista sekä opastaa liikkumista seudullisilla reiteillä reittitunnusten avulla. Sinisessä tauluopasteessa on merkitty reittien määränpäät ja niiden etäisyydet opasteesta kilometreinä sekä pääreittien tunnusnumerot punaisen ympyrän keskellä. Taulussa samaan suuntaan jatkavat reitit on niputettu yhteen, ja suunnat havainnollistetaan nuolikuvioilla. Nuolikuvio voi opastaa myös kiertoliittymiin tai alikulun kautta puolen vaihtoon.

Taulut ovat sijoitettu ennen liittymää siten, että ne näkyvät pyöräilijöille ja jalankulkijoille hyvin, mutta kuitenkin niin että tauluista aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ajoneuvoliikenteen näkemille. Tauluopasteiden tukena käytetään edelleen perinteistä viittaopastusta.

Reittinumerot esitetään samaan tapaan kuten autoliikenteen opastuksen tiennumerot. Kesän aikana päivitetään reittinumeroita pyöräilyn pääreiteille myös perinteisiin kevyen liikenteen viittoihin. Kartta viitoitetuista reiteistä löytyy verkosta www.tampere.fi/tampereinfo/kartat/pyorailykartat . Viitoitetut pääreitit löytyvät myös pyöräilyviikolla julkaistavasta Tampere-Pirkkala-pyöräilykartasta, jota voi noutaa esimerkiksi Frenckellin palvelupisteestä.

Tänä vuonna uudistettavat opastettavat reitit ja niiden numerointi:

2 Tampere – Kangasala

6. Tampere – Lempäälä – Vesilahti

7 Tampere – Pirkkala

8 Tampere – Nokia (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

9 Tampere – Tesoma (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

10 Tampere – Ylöjärvi (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

11 Kangasala – Hervanta – Lempäälä (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

12 Pirkkala – Lempäälä (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

13 Pirkkala – Nokia (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

14 Pirkkala – Ylöjärvi (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

15 Ylöjärvi – Nokia (asennustyö aloitetaan kesällä 2015)

 

Tulevaisuudessa numeroitua opastusta jatketaan myös Teiskoon 1, Kaukajärvelle 3, Hervantaan 4 sekä Vuorekseen 5.

 

Lisätietoja

Liikenneinsinööri

Timo Seimelä

Puhelin 040 758 2104