Uutiset |

Tampereen joukkoliikenteen aikataulut vaihtuvat 1.6.2015

Tuttuun tapaan kesällä liikennöidään vähemmän, kun matkustajamäärätkin pienenevät.

Linjoilla 2, 5 ja 9 on harvemmat vuorovälit arki- ja/tai lauantaiaamuisin. Myös linjalla 77 on vuorotarjontaa supistettu kesäksi. Linjat 38, 44, 46, 63, 74, Y21 ja Y35 jäävät kesäksi kokonaan tauolle.

Linjat 17 ja 25 saavat lisää liikennettä, sillä vuoroväli on nyt lyhennetty 20 minuuttiin arkipäivinä ruuhka-aikaan ja keskipäivällä.

Linjan 1 reittimerkintöjä on selkeytetty Pirkkalassa. Osuus Vatiala – Suupantori pysyy ennallaan. Lentoasemalle liikennöidään nyt linjatunnuksella 1A, Vähäjärven ja Takamaan kautta liikennöidään Vaittiin linjatunnuksella 1B, ja linjatunnuksella 1C liikennöidään Kyöstin, Turkkiradan ja Teollisuustien kautta Vaittiin.

Linjalla 14 (Pere – Pirkkala – Pitkäniemi – Nokia) liikennöidään tunnin välein ainoastaan työmatkaliikenteessä. Keskipäivällä ei liikennöidä. Linjan pysäkit myös muuttuvat Koskipuistossa: Petsamoon lähdetään pysäkiltä D ja Pereen suuntaan pysäkiltä G.

Myös linjoilla 20 ja 28Y vaihtuvat keskustan pysäkit. Linja 20 pysähtyy Keskustorilla Särkänniemeen päin pysäkillä D, ja Hikivuoren suuntaan pysäkillä K. Koskipuistossa linja pysähtyy Särkänniemeen mentäessä pysäkillä A ja Hikivuoren suuntaan pysäkillä C. Tuulensuussa pysäkit ovat Särkänniemeen päin pysäkki A ja Hikivuoreen pysäkki F.

Linja 28Y alkaa pysähtyä rautatiasemalla Keskustorille mentäessä pysäkillä H ja Nurmiin päin ajettaessa pysäkillä J. Koskipuistossa pysäkit ovat Keskustorille päin pysäkki A ja Nurmiin pysäkki D.

Linja 78 (Nokia–Sarkola) siirtyy Tampereen joukkoliikenteen hoidettavaksi kesäliikennekauden alusta alkaen. Sarkolan alueella on käytössä maksuvyöhyke 3.

Asiakaspalvelu on avoinna kesäkuun alusta alkaen maanantaisin kello 10.45–17.30 ja tiistaista perjantaihin kello 9.00–15.45. Puhelinpalvelu (03 5656 4700) vastaa maanantaista perjantaihin kello 9.00 – 15.45.

Viime kesän tapaan aikataulukirjat jaetaan joka kotiin Tampereen kaupunkiseudulla toukokuun viimeisellä viikolla. Jakelusta huolehtii posti, josta voi myös tiedustella tilannetta, jos kirja ei ole luukusta tipahtanut kesäkuun alkuun mennessä.

Linkki tiedotteeseen

 

Frenckellinaukio 2 B  |  03 5656 4700  | joukkoliikenne@tampere.fi

———————

Hanne Tamminen

Tiedotus ja markkinointi

p. 050 3769197

etunimi.sukunimi@tampere.fi