Uutiset |

Anna palautetta Vuoreksen kävely- ja pyöräilyoloista

Miten kävely ja pyöräily sujuu omalla asuinalueellasi ja keskustassa? Millaisen arvosanan annat Tampereelle kävelykuntana? Mitä haluaisit parantaa kävely- ja pyöräilyolosuhteissa? Oletko huomannut uudet pyöräilyopasteet ja paransiko Hämeenkadun elävöittämiskokeilu kävely- ja pyöräily-ympäristöä? Anna palautetta Tampereen kävely- ja pyöräilyoloista. Nettikysely on avoinna 21.9.-5.10.2015.

Vastaaja voi halutessaan valita joko kävely- tai pyöräilykyselyn tai molemmat. Palautetta voi antaa muun muassa jalkakäytävien ja pyöräteiden riittävyydestä, laatutasosta, kunnosta, sujuvuudesta, talvikunnossapidosta, esteettömyydestä sekä pyöräpysäköinnistä. Myös kävelijöiden ja pyöräilijöiden kokema sosiaalinen turvallisuus valoisaan ja pimeään aikaan on arvioitavana niin omalla asuinalueella kuin keskustassa. Vastaajat voivat ottaa kantaa myös siihen, kuinka rakennus- ja katutyömaiden tilapäisissä liikennejärjestelyissä turvataan kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulkuväylät.

Kysely tuottaa tietoa tamperelaisten liikkumistottumuksista kuten pyöräily- ja kävelymatkojen tarkoituksista, pituuksista ja tiheydestä. Kyselyllä selvitetään sitäkin, onko kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuus lisääntynyt parina viime vuonna.

Edellinen Tampereen kävely- ja pyöräilykysely tehtiin vuonna 2013. Pyöräilyn houkuttelevuus lisääntyi vuoden 2013 aikana erityisesti keskusta-alueella, mutta kävelyn houkuttelevuudessa ei tapahtunut muutoksia edelliseen vuoteen.

Linkki Kävelyn ja pyöräilyn tyytyväisyyskyselyyn 2015

Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen, Tampereen kaupunki