Uutiset |

Vuoreksessa tarjolla 41 omakotitonttia – osa tonteista myydään

Tampereen kaupungin omakotitonttien hakuaika on tänä syksynä 24.9.-7.10.

Vuoreksen Isokuusen Harjanteella on tarjolla 18 vuokratonttia, 14 kiinteään hintaan myytävää tonttia sekä 9 tarjouskilpailun perusteella myytävää tonttia. Vuokratonteista kahdella voi aloittaa rakentamisen heti, ja muut vuokratontit sekä myytävät tontit ovat rakennettavissa 1.8.2016 alkaen. Tonttien pinta-alat vaihtelevat noin 600 ja 1200 neliömetrin välillä.

Kaikkiaan tontteja on tarjolla useasta Tampereen kaupunginosasta yhteensä peräti 131 kappaletta. Vuoreksen lisäksi vuokratontteja on haettavana Hervantajärveltä, Multisillasta ja Kämmenniemestä sekä myytäviä tontteja Kalkusta, Kaukajärveltä ja Tasanteelta.

Vuokratontit sekä kiinteällä hinnalla myytävät tontit jaetaan arpomalla hakijoiden kesken. Kiinteällä hinnalla myytävät tontit ovat tänä syksynä ensimmäistä kertaa kaikkien omatoimisesti rakentavien haettavissa ilman pisterajoja. Vuokratonttien hakijoiden oikeus osallistua tonttiarvontaan ratkaistaan kolmen tekijän perusteella. Haussa otetaan huomioon, kuinka kauan hakijat hakuhetkellä ovat asuneet yhtäjaksoisesti Tampereella, perheen lasten syntymävuodet sekä puolisoiden yhteiset vuosiansiot. Arvontaan ei voi osallistua, jos hakijat ovat saaneet Tampereen kaupungin pientalotontin viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tontteja haetaan sähköisesti. Tiedot tonteista ja hakuohjeet löytyvät internetistä osoitteesta www.tampere.fi/asuminenjarakentaminen/tontit. Haun aikana hakija voi tarvittaessa täydentää tai korjata hakemustaan.

Tontteja voi hakea myös täyttämällä perinteisen paperisen hakulomakkeen, ja tontteihin voi tutustua myös palvelupiste Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B), josta voi noutaa tonttien esitemateriaalin, hakuoppaan ja hakulomakkeet.

Tontit arvotaan 20.10.2015. Arvonnassa käytetään arvontaohjelmaa.

Huom. Vuoreksen Harjanteen pohjoisosassa on katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen käynnissä ja se on työmaa-aluetta. Työmaa-aluetta ovat Vannepuunkatu, Ukkospuunkatu ja Ukkospuunkuja. Työmaa-alueella ei voi turvallisuussyistä työaikana liikkua.

Tontteihin voi käydä tutustumassa arkisin kello 17 jälkeen ja viikonloppuisin. Alueella liikuttaessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta keskeneräisten rakenteiden takia. Autolla voi ajaa Tervassillan yli ja pysäköidä esim. Tervaskadun varrelle. Työmaa-alueella ei autoilla voi liikkua.

Kuvassa Virolaisen asuinalueen omakotitalojen rakentamista