Uutiset |

Vuoreslaiset entistä tyytyväisempiä asuinalueeseensa

Vuoreksessa asuvien tyytyväisyys rakentuvaan kaupunginosaan on kasvanut entisestään. Tampereen kaupungin Vuores-projekti teetti vuodenvaihteessa 2015-2016 tutkimuksen, jolla kerättiin tietoa Vuoreksen asukkaiden tyytyväisyydestä ja tarpeista asumiseen ja palveluihin liittyen. Edellinen vastaava tutkimus tehtiin keväällä 2013.

Ylätason mittareilla tyytyväisyyden taso on erinomainen. Vastaajista peräti 99 prosenttia olisi oman kokemuksensa perusteella valmis ehdottomasti tai mahdollisesti suosittelemaan Vuoresta asuinpaikkana. Vuoden 2013 asukastutkimuksessa valmiita suosittelemaan oli 93 prosenttia vastaajista.

Nyt 95 prosenttia vastaajista koki, että Vuores on vastannut asuinpaikkana odotuksia todella tai melko hyvin, kun vuonna 2013 vastaava lukema oli 89 prosenttia. Tutkimukseen vastanneet antoivat Vuorekselle kokonaisarvosanan 5,7 asteikolla 1–7.

 

Luonnonläheisyys sai kiitosta

Vastaajat katsoivat, että Vuoreksessa on onnistuttu erityisesti luonnonläheisyydessä, rauhallisuudessa, turvallisuudessa ja perheystävällisyydessä. Myös koulu- ja päivähoitopalvelut koettiin onnistuneiksi. Avoimissa kysymyksissä eniten kiitosta saivat Vuoreksen luonto sekä ulkoilu- ja lenkkeilymahdollisuudet.

Vastaajat näkivät kehittämisen tarvetta joukkoliikenteessä: bussien toivottiin kulkevan tiheämmin ja yöaikaan. Kaupallisista palveluista asukkaat kaipasivat Vuorekseen muun muassa apteekkia sekä isompaa ruokakauppaa. Myös harrastusmahdollisuuksia toivottiin lisää, erityisesti kuntosalia.

Yleisemmin muutettu Hervannasta

Vastanneista 68 prosenttia on muuttanut Vuorekseen muualta Tampereelta, yleisimmin Hervannasta (31 %). Lähikuntien lisäksi tulijoita on kauempaakin Suomesta.

Vastaajista 94 prosenttia koki löytäneensä haluamansa asunnon Vuoreksesta todella tai melko helposti. Vuoreksessa halutaan myös pysyä: vastaajista 16 prosentilla on tarve vaihtaa asuntoa lähitulevaisuudessa, ja noin puolet heistä aikoo etsiä uutta asuntoa Vuoreksen sisältä.

Tutkimuksen toteutti Innolink Research Oy, ja vastauksia saatiin 156 taloudesta.

Vuorekseen valmistui 400 asuntoa vuonna 2015

Vuorekseen on viime vuosina valmistunut eniten asuntoja kaikista Tampereen kaupunginosista: vuonna 2015 alueelle valmistui noin 400 asuntoa kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloihin. Tällä hetkellä Vuoreksessa asuu noin 2000 asukasta.

Vuoreksen palvelut kehittyvät jatkuvasti. Vuoreskeskuksessa on tällä hetkellä muun muassa kaksi lähikauppaa, kampaamoja, lounaskahvila ja pizzeria. Alaluokkalaiset käyvät koulua Vuores-talossa, ja kolmas päiväkoti valmistuu Mäyränmäkeen syksyllä 2016.