Uutiset |

Vuoreksen aluetta ja asuntoja esitellään yleisötapahtumassa 22.5.2016

Vuoreksen kaupunginosaa tuodaan tutuksi koko perheen ilmaistapahtumalla, joka järjestetään sunnuntaina 22.5.2016 kello 13-16. Vuores-päiväksi nimetty tapahtuma pidetään nyt kolmatta kertaa Vuores-talolla osoitteessa Rautiolanrinne 2. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupungin Vuores-projekti yhdessä alueen rakennusliikkeiden ja yritysten kanssa.

Simo Frangenin juontaman tapahtuman pääesiintyjä on euroviisulavoilta tuttu Krista Siegfrids. Ohjelmassa on myös tulishow, taikuri-mentalisti ja lasten sirkus-workshop. Päivän aikana rakennusliikkeet esittelevät valmiita ja tulevia kohteitaan Vuoreksessa. Tapahtumassa voi tutustua myös esimerkiksi Vuoreksen palveluihin, paikallisiin yrityksiin ja alueen kehittymiseen.

Tapahtumaa ennen kello 11.30 alkaen on alueen asukkailla ja kaikilla kiinnostuneilla mahdollisuus tutustua Vuoreksen uusimpiin rakennuksiin integroituihin taideteoksiin. Paikalla on taiteilijat kertomassa teoksestaan ja sen syntymisestä.

Vuores-päivään on helppo saapua bussilla (linja 5 Tampereen keskustasta ja Hervannasta) tai vaikka pyörällä. Pysäköintipaikkoja on rajoitetusti Vuores-talon lähistöllä sekä muualla Vuoreksessa.

Vuores kasvaa kovaa vauhtia

Vuores on viime vuosina kasvanut vauhdikkaimmin kaikista Tampereen kaupunginosista: vuonna 2015 alueelle valmistui noin 400 asuntoa kerros-, rivi- ja omakotitaloihin. Vuorekseen muutti 2000. asukas alkuvuodesta 2016.

Vuoreksen palvelut lisääntyvät jatkuvasti: alueella on tällä hetkellä muun muassa kaksi lähikauppaa, kampaamoja, lounaskahvila, pizzeria, koulu, useita päivähoitoyksiköitä, hammashoitola ja neuvola. Vuoreksen katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu erityisesti Isokuusen alueella.

Vuores-päivän ohjelma

Tuliryhmä Wirvan klovnien tulishow Vuores-talon sisääntuloaukiolla

13.00 Avaussanat
13.15 Taikuutta, ennustamista ja ajatuksen lukua taikuri-mentalisti Jenni Sofian johdolla
13.30 Vuores-tietovisa
13.45 Vuoreksen asuntokohteiden esittelyä
14.30 Krista Siegfrids
15.30 Vuoreksen 2000. asukkaan julkistaminen

Lisäksi päivän aikana

Vuoreksen uusimpien taideteosten esittely klo 11.30 alkaen
Rakennuttajien asuntonäytöt ja kohde-esittelyt eri puolella Vuoresta
Vuoreksen, rakennusliikkeiden ja paikallisten yritysten esittelypisteet
Vuoreksen koulun vanhempainyhdistyksen kahvila
Sirkus-workshop lapsille liikuntasalissa klo 13.45 – 16.00

Lämpimästi tervetuloa Vuores-päivään!