Uutiset |

Vuores-päivä veti paikalle 1500 ihmistä

Sunnuntaina 22.5.2016 järjestetty Vuores-päivä houkutteli paikalle noin 1500 ihmistä. Tapahtumassa esiteltiin uutta kaupunginosaa sekä sen asuntokohteita, palveluita ja yrityksiä.

Tapahtuman järjesti Tampereen kaupungin Vuores-projekti yhdessä alueen rakennusliikkeiden ja yritysten kanssa. Simo Frangenin juontaman tapahtuman pääesiintyjä oli euroviisulavoilta tuttu Krista Siegfrids. Ohjelmassa oli myös muun muassa tulishow, taikuri-mentalisti ja lasten sirkus-workshop.

– Osallistujia oli selvästi enemmän kuin viime vuoden Vuores-päivässä, lapsiperheistä senioreihin. Vuoreksen rakennuttajat olivat tyytyväisiä tapahtumaan: kiinnostusta asuntoihin riitti, projektijohtaja Pertti Tamminen Tampereen kaupungilta kertoo.

Vuoreksen asukasluku on tällä hetkellä yli 2000. Vuores on viime vuosina kasvanut vauhdikkaimmin kaikista Tampereen kaupunginosista: vuonna 2015 alueelle valmistui noin 400 asuntoa kerros-, rivi- ja omakotitaloihin, ja saman verran uusia asuntoja on valmistumassa myös tänä vuonna.

Vuoreksen palvelut lisääntyvät jatkuvasti: alueella on tällä hetkellä muun muassa kaksi lähikauppaa, kampaamoja, lounaskahvila, pizzeria, koulu, useita päivähoitoyksiköitä, hammashoitola ja neuvola. Vuoreksen katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen jatkuu erityisesti Isokuusen alueella.

 

Krista Siegfridsin esitys pursusi energiaa.

Tuliryhmä Wirvan klovnien näyttävä tulishow ilahdutti ennen varsinaisen ohjelman alkamista.

Taikuri-mentalisti Jenni Sofia hämmästytti yleisöä tempuillaan. Myös rakennusliikkeiden esittelypisteillä riitti kuhinaa.

Tapahtuman juontanut Simo Frangén haastatteli Vuoreksen 2000. asukasta Mikko Nurmea, joka muutti Vuorekseen maaliskuussa.