Uutiset |

Pidetään Vuoreksen puistokadun ekopisteet siistinä

Vuoreksessa on kaksi isompaa ekopistettä, jotka on tarkoitettu kotitalouksien pakkausjätteiden vastaanottoon. Pisteet sijaitsevat Vuoreksen puistokatu 66:ssa (putkikeräyksen koonta-asema) ja 87:ssa (Liikekeskus Klaava). Molemmissa kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, jälkimmäisessä myös muovipakkauksia. Asukkaiden viihtymisen varmistamiseksi on tärkeää, että pisteet pysyvät siistinä ja ettei niihin tuoda muuta kuin pakkausjätettä. Huolehdithan sinäkin pisteiden siisteydestä!

Kotitalouksien pakkausjätteiden keräykseen tarkoitettuihin pisteisiin voi tuoda Ringin lajitteluohjeiden mukaan lajiteltuja, käytöstä poistettuja pakkauksia. Vuoreksen Puistokatu 87:n ekopisteestä vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ja Vuoreksen Puistokatu 66:n pisteestä Pirkanmaan Jätehuolto, samat pakkausjätteiden lajitteluohjeet pätevät molemmissa pisteissä.

Pienempiä Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteitä on Vuoreksessa osoitteissa Koukkuaurankatu 10 ja Luottikatu 1.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Ekopisteet vastaanottavat kotitalouksissa kertyvää pakkausjätettä. Ne olisi palautettava pisteisiin oikein lajiteltuina sekä tyhjinä, puhtaina ja kuivina. Lajitteluohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

• Kartonkikeräykseen kelpaavat kaikenlaiset kotitalouksien kartonkipakkaukset. Sinne saa laittaa esimerkiksi pahvilaatikot, maito- ja mehutölkit, keksipaketit ja paperipussit.
• Lasipakkauskeräykseen saa laittaa lasipurkkeja tai -pulloja, mutta ei muita lasiesineitä, kuten maljakoita, juomalaseja tai tasolasia.
• Metallikeräykseen voi tuoda metallipakkauksia sekä muuta kotitalouden pienmetallia.
• Muovipakkauskeräykseen voi tuoda erilaiset kotitalouksien muovipakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat, leikkelepakkaukset ja shampoopullot jne. Irrota korkit ja kannet, älä laita eri muovia olevia pakkauksia sisäkkäin. Keräykseen ei kuulu muovilelut tai muut muoviesineet.

Huom. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen.

Litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Säiliöt myös täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat keräyssäiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin. Lisäksi ei tarvitse turhaan kuljettaa ”ilmaa”. Olisi myös toivottavaa, että keräyssäiliöön ei tuoda hyvin suuria määriä pakkauksia yhdellä kertaa.

Anna palautetta

Ilmoita heti, jos keräyssäiliö on täynnä. Älä jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti!

Palautetta molemmista Vuoreksen puistokadun pakkausjätteiden pisteistä voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun: puh. 0800 133 888 ja sähköposti: asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautteen voi lähettää myös verkon välityksellä osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Muut jätteet Pakuun tai jäteasemille

Vuoreksessa toimii myös Pirkanmaan Jätehuollon Paku-palvelu. Paku ottaa maksutta vastaan niitä kodissa harvakseltaan syntyviä jätteitä, joita ei saa laittaa putkikeräykseen. Pakettiauto noutaa jätteet aikataulun mukaan. Ethän jätä jätteitä etukäteen pysäkille. Palvelu on tarkoitettu putkikeräyksen asiakkaille. Paku saapuu paikalle joka kuukauden ensimmäinen arkitiistai: Liikekeskus Klaavan ekopisteelle klo 17.00 ja Virolaisen Kirjailijanpuistoon klo 17.30. Lue lisää Paku-palvelun esitteestä.

HUOM. Paku EI ota vastaan
• Suuria ja painavia esineitä (huonekalut, rakennusjätteet)
• Vaarallisia jätteitä (ongelmajäte)
• Sähkölaitteita

Nämä jätteet otetaan vastaan Pirkanmaan Jätehuollon toimipisteissä, esim.
• Nekalan jäteasema (Viinikankatu 46 A) palvelee ma-ti klo 10-17, ke klo 11-18 ja to-pe klo 9-16
• Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskus (Tarastenjärventie 66) palvelee ma-pe klo 6.30-21 ja la klo 8.30-15.30

Myös Repsikka-palvelu on vaihtoehto, jos kuljetus jäteasemalle on hankala järjestää.