Uutiset |

Taloyhtiöiden energiaeksperttien koulutus alkaa 10.10.

Suosittu energiaeksperttikoulutus käynnistyy taas 10.10.!

Energiaekspertti on aktiivinen taloyhtiön hallituksen jäsen, joka haluaa laskea asumiskuluja ja edistää viihtyisyyttä talossaan. Tampereella on koulutettu jo yli 150 energiaeksperttiä ja kokemukset ovat rohkaisevia.

Energiaekspertti pystyy opastamaan käytännön energia-asioissa talon muita asukkaita. Kiinteistön hallinto pystyy ekspertin avulla luontevasti edistämään asukkaiden asumistaitoja. Kiinteistönhuoltoyhtiö saa ajankohtaista tietoa talosta ekspertiltä, tämä vahvistaa asiakassuhdetta ja parantaa palvelutulosta.

Energiaekspertit kokoontuvat muutamia kertoja vuodessa ja silloin pääsee jakamaan omia kokemuksiaan ja saa vertaistukea muilta energiaeksperteiltä.

Seuraava energiaeksperttikurssi alkaa 10.10. Kurssi sisältää viisi koulutusiltaa noin kahden viikon välein päättyen marraskuun lopussa. Ilmoittautuminen ja lisätietoja on tarjolla www.neuvoo.fi sivuilla. Kurssin hinta on 60€/osallistuja.

Kurssin järjestää Rane energianeuvonta -palvelu, joka on Tampereen kaupungin tarjoama ja Ekokumppanit Oy:n toteuttama palvelu.

Energiaekspertti voi taloyhtiössänne vähentää:

  • kuluja kiinteistösähköstä, veden käytöstä ja lämmityksestä
  • turhia yhteydenottoja isännöitsijään
  • kustannuksia huoltoyhtiön käynneistä

Yli 40 % asunto-osakeyhtiön hoitovastikkeesta koostuu lämmityksestä sekä kiinteistösähkön ja veden käytöstä. Energiaeksperttitoiminta on osoittautunut
tulokselliseksi. Energiaeksperttitaloissa on saatu säästöä keskimäärin:

  • 5 % lämmityksessä
  • 10 % kiinteistösähkössä
  • 20 % vedessä

Joissakin taloyhtiöissä on päästy jopa huimiin yli 50% kulutusten alenemiin pelkillä säätöjen tarkistamisella ja turhan kulutuksen leikkauksilla.