Uutiset |

Vuorekseen koirankakkapussiautomaatteja

Vuorekseen asennetaan kuluvalla viikolla kolme TiksPac-koirankakkapussiautomaattia: Virolaisen puistoon, Keskuspuistoon (Rautiolanraitin päätyyn) sekä Tervalepänpuistoon (Pirttisuonkujan päätyyn).

Jätöspussit voi jättää yleisillä katu- ja puistoalueilla oleviin roska-astioihin. Jätöspussit ovat biohajoavia, joten ne voi laittaa myös kotikompostiastiaan.

Vuoreksen lisäksi automaatteja on asennettu myös Tampereen keskustaan (22 kpl) ja Härmälänrantaan (1 kpl) koiran ulkoiluttajien suosimien reittien varrelle.

TiksPac Ab:n tarjoamat, mainosrahoitteiset pussiautomaatit sekä jätepussit ovat kaupungille maksuttomia. Kaupunki puolestaan huolehtii automaattien sijoittamisesta ja käyttökunnosta sekä taulujen pussien täyttämisestä. Laitteet ovat TiksPacin omaisuutta, ja yritys vastaa myös taulujen mainospinnan myynnistä. TiksPac on sitoutunut toimittamaan kaupungille toiset 25 kakkapussiautomaattia vuonna 2018, mikäli nykyisistä tauluista saadaan positiivisia kokemuksia.

Tampereen kaupungin alueella on uusien automaattien lisäksi ennestään noin 50 koirankakkapussiautomaattia, joten koirapussitelineiden ja -automaattien kokonaismäärä nousee vajaaseen 80:een.

– Asukkailta on tullut paljon toiveita koirankakkapussiautomaattien lisäämiseksi puistoihin. Nyt saadaan pussitelineitä nopeasti ja kustannustehokkaasti lisää. Kaupunki on ostanut koirakakkapusseja noin vajaalla 30 000 eurolla vuodessa. Kaupunki etsii uusia tapoja järjestää yleisten alueiden palveluita, ja yksi niistä on yritysyhteistyö, kertoo rakennuttajahortonomi Teemu Kylmäkoski.

Tällä hetkellä sponsoroituja pussiautomaatteja on Suomessa käytössä 25 kunnassa.

Eläinten jätökset tulisi laittaa nykyään sekajäteastiaan pakattuna. Tammervoiman uudessa hyötyvoimalassa sekajäte käsitellään hygieenisesti. Kotikompostiin jätökset voi laittaa maatuvassa pussissa.