Uutiset |

Vuoreksen asukasmäärä kasvaa ennätysvauhtia

Tampereen eteläpuolelle rakentuvan Vuoreksen kaupunginosan asukasmäärä kasvaa ennätyksellistä vauhtia. Vuoreksen uusimpien asukasmäärätilastojen mukaan väestömäärä oli lokakuun 2016 alussa 2581 henkilöä.

Väestömäärä on lisääntynyt tänä vuonna jo 731 henkilöllä. Aiempi ennätys oli viime vuodelta ja se oli 539 henkilöä. Vuores on siis tänä vuonna jo tähän mennessä saanut enemmän uusia asukkaita kuin viime vuonna yhteensä.

Vuoreksen ikärakenne poikkeaa jonkun verran koko Tampereen ikärakenteesta. Alueella asuu nuorempia ihmisiä kuin Tampereella keskimäärin. Viime vuonna 0-6-vuotiaiden osuus oli 14 prosenttia, kun se koko Tampereella oli 7 prosenttia. Yli 65-vuotiaiden ikäluokkaan puolestaan sijoittui 3 prosenttia vuoreslaisista, kun vastaava lukema koko Tampereella on 18 prosenttia.

Viime vuonna Vuorekseen valmistui yhteensä 397 asuntoa, joka vastasi 26 % koko kaupungin asuntotuotannosta. Tänä vuonna valmistuu noin 450 asuntoa kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloihin.

Vuorekseen on tulossa vuoteen 2025 mennessä noin 11 000 asukasta.

Palvelut kehittyvät jatkuvasti

Myös Vuoreksen palvelut kasvavat asukasmäärän myötä. Syksyllä alueella aloitti muun muassa uusi palvelusetelipäiväkoti sekä yksityinen ryhmäperhepäiväkoti. Kaupallisia palveluita Vuoreksessa on esimerkiksi kaksi lähikauppaa, kampaamoja, lounaskahvila ja pizzeria. Vuorekseen kulkee Tampereen joukkoliikenteen linja 5, jolla on 2-4 vuoroa tunnissa. Myös harrastusmahdollisuudet ovat lisääntyneet erityisesti kuluvan syksyn aikana.

Vuoreksen julkisia lähipalveluita keskitetään Vuores-taloon muodostettavaan lähitoriin. Alakoulun lisäksi Vuores-talolla sijaitsevat jo päiväkoti, neuvola ja suun terveydenhoito. Suunnitteilla on tilojen osoittaminen nuorisopalveluille sekä kirjastolle. Vuores-talon laajennus valmistuu vuonna 2019, minkä jälkeen Vuoreksessa voidaan käydä koulua myös yläluokilla.

Vuoreksen Isokuusen alueelle suunnitellaan uutta pienten lasten yksikköä, joka rakennetaan mahdollisesti vaiheittain. Suunnitelman mukaan yksikköön tulee 160-paikkainen päiväkoti sekä tilat esi- ja alkuopetukselle.

Alkuvuodesta Tampereen kaupungin teettämän tutkimuksen mukaan Vuoreksessa asuvien tyytyväisyyden taso on erinomainen. Vastaajista peräti 99 prosenttia olisi oman kokemuksensa perusteella valmis ehdottomasti tai mahdollisesti suosittelemaan Vuoresta asuinpaikkana, ja 95 prosenttia vastaajista koki, että Vuores on vastannut asuinpaikkana odotuksia todella tai melko hyvin.