Uutiset |

Kaupunki auraa ajoradat ja pyörätiet, kiinteistönhaltija jalkakäytävät

Talvi tuo taas mukanaan väylien talvihoitotyöt niin kaupungille kuin huoltoyhtiöillekin. Kaupunki vastaa katujen ajoratojen sekä kävely- ja pyöräteiden talvikunnossapidosta. Kiinteistönhaltijat eli käytännössä huoltoyhtiöt ja pientalojen asukkaat huolehtivat tonttinsa viereisen jalkakäytävän sekä tonttiliittymänsä talvikunnossapidosta. Kadun talvihoitoon kuuluu lumen ja jään poisto sekä liukkaudentorjunta.

Kaupunki auraa kadut ja pyörätiet tärkeysjärjestyksessä; ensin huolletaan pääkadut ja bussireitit, sitten kokoojakadut ja asuntokadut. Myös pyöräilyn pääreittejä pidetään ajokunnossa talvisin.

Hyödynnä Aurat kartalla -palvelua ja muita sähköisiä palveluja

Reaaliaikainen Aurat kartalla -palvelu näyttää aurojen ja työkoneiden liikkeet Tampereen Infran ylläpitämillä kunnossapitoalueilla, joihin myös Vuores kuuluu. Palvelusta pystyy katsomaan viimeisen 4, 12 ja 24 tunnin aikana tehdyt auraukset ja liukkaudentorjuntatoimet. Aurat kartalla löytyy Tampereen karttapalvelusta kartat.tampere.fi kohdista Reaaliaikapalvelut tai Kartta- ja tietopalvelut – Karttapalvelu -Karttatasot – Liikenneverkot.

Palautetta kunnossapidosta voi antaa netin kautta karttapohjaiseen kunnossapidon vikailmoitusjärjestelmään http://is.ramboll.fi/tre_yllapito_julkinen. Karttaan voi merkitä kohdan, josta antaa palautetta. Palautetta vastaanottaa myös palvelupiste Frenckell, Frenckelliaukio 2 B. Asiakaspalvelu on avoinna kello 8.30–15.45. Sähköpostiosoite on palvelupiste.frenckell@tampere.fi ja puhelinnumero (03) 5656 4400.

Lisätietoa talvikunnossapidon vastuista

Kiinteistönhaltijan on pidettävä tontin kohdalla oleva jalkakäytävä kulkukelpoisena ja esteettömänä poistamalla jalankulkijoita ja apuvälineiden avulla liikkuvia haittaava lumi ja jää sekä huolehtimalla liukkaudentorjunnasta. Jos tonttiliittymän eteen on kertynyt aurausvalli, kulkutien avaaminen kuuluu kiinteistönhaltijalle. Liittymä on hoidettava kadun ajoradan reunasta alkaen. Myös suojatien reunaan on kertynyt aurausvalli tai lumipolanne on poistettava.

Jos jalkakäytävä sijaitsee puiston, torin tai kaupungin kiinteistön kuuluu jalkakäytävän talvikunnossapito kaupungille. Bussikatosten ja pysäkkien jalkakäytäväpohjan talvihoito sisältyy myös kiinteistönhaltijan tehtäviin. Jos bussikatos on yksityisen kiinteistön kohdalla, lunta ja liukkautta torjuu kiinteistönhaltija. Jos katos on yleisen alueen tai kaupungin kiinteistön kohdalla, talvihoito kuuluu kaupungille. Myös katoksen roska-astioiden tyhjentäminen kuuluvat kaupungille. Pysäkkikatosten rakenteiden, lasipintojen ja mainosten huolto kuuluu katokset omistaville mainosyrityksille.

Kiinteistönhaltijan on muistettava poistaa myös roskat jalkakäytävältä ja kadulta. Kadun ympärivuotinen puhtaanapito, esimerkiksi syksyisten lehtien poisto väyliltä ja sadevesikaivojen ritilöiltä on kiinteistönhaltijan tehtävä.

Tiedote: Tampereen kaupunki