Uutiset |

VTS-Kotien hanke käynnistää Vuoreksen puukerrostalorakentamisen

Tampereen Vuokratalosäätiön (VTS-Kotien) aloittama kahden puukerrostalon rakentaminen Koukkurannassa käynnistää Vuoreksen alueen puukerrostalorakentamisen. Tämä on merkittävä virstanpylväs Tampereen kaupungin puurakentamisen edistämisohjelman toteutuksessa. Hanke on myös ensimmäinen suomalaiseen puuhun perustuva CLT-tilaelementtikerrostalo.

Vuoreksen Koukkurannankadulle rakentuvat nelikerroksiset puukerrostalot ovat ARA-rahoitteisia. Taloihin tulee yhteensä 53 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Talojen on tarkoitus valmistua toukokuun 2017 lopulla.

Tampereen kaupunki haluaa strategiassaan edistää puurakentamista, koska se tukee kaupungin ilmasto- ja kestävän kehityksen tavoitteita, biotalouden laajentumista ja asumisen moni-ilmeisyyttä. Kaupunki on solminut puurakentamisen edistämisestä vuosille 2016–2020 yhteistyösopimuksen työ- ja elinkeinoministeriön, Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on lisätä merkittävästi puurakentamisen ja puutuoteratkaisujen käyttöä Suomessa ja edistää niiden vientiä sekä vähähiilisyyteen tähtäävää energia- ja resurssitehokasta puurakentamista. Yhteistyöllä lisätään alan opetus- ja tutkimustoimintaa sekä täydennyskoulutusta ja osaamista. Tavoitteena on tehdä Tampereesta maamme johtava, kansainvälisesti tunnettu puurakentamisen ja alan koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan keskus.

Isokuusesta urbaani puukaupunki

Tampereen kaupungin tavoitteena on edistää puurakentamista koko Vuoreksessa ja toteuttaa erityisesti Vuoreksen Isokuuseen Suomen suurin puusta rakennettu aluekokonaisuus. Isokuusen puukaupunkiin rakennetaan puukerrostaloja, uudenlaisia urbaaneja puusta toteutettuja pientalokonsepteja, omakoti- ja rivitaloja sekä puinen koulu- ja päiväkotirakennus. Lisäksi puuta käytetään infrarakentamisessa kuten tori-, silta-, puisto- ja piharakenteissa.

Tampereen kaupungin tavoitteena on toteuttaa Vuoreksesta 13 000 asukkaan kaupunginosa, jossa energiatehokkuus, energiajärjestelmät, materiaalitehokkuus, elinkaariajattelu ja ekologiset elämäntavat otetaan huomioon. Isokuusi profiloituu uudenlaisen teollisen puurakentamisen, uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen mallialueena Suomessa.

Lue lisää Puuinfon verkkosivuilta.

Lisätietoja

Projektijohtaja
Pertti Tamminen
puhelin 0400 638 218
sähköposti Pertti.Tamminen@tampere.fi

Projektipäällikkö
Kirsti Toivonen
puhelin +358408063073
sähköposti Kirsti.O.Toivonen@tampere.fi