Uutiset |

Vuoreksen synnystä ja kasvusta tehtiin dokumentti

Vastavalmistunut Näin syntyi Vuores – dokumenttivideo kertoo Tampereen Vuoreksen kaupunginosan monipolvisen syntytarinan aina näihin päiviin saakka. 

Kaupunginosan synnystä ja kasvusta kertovassa dokumentissa käydään läpi alueen rakentumisen vaiheita ja muun muassa sitä, miksi Vuores haluttiin rakentaa. Dokumentin kuvamateriaalia on kerätty suunnitelmallisesti jo vuodesta 2003 alkaen sillä ajatuksella, että projektin eri vaiheet havainnoidaan ja tallennetaan. Videolla Vuores-kokemuksistaan kertovat muun muassa professori Panu Lehtovuori, arkkitehti Fred London, taiteilija Tuula Lehtinen ja projektijohtaja Pertti Tamminen.

– Mielestäni on tärkeää, että jälkipolville dokumentoidaan tällainen kaupungin historiankin näkökulmasta merkittävä kehityshanke. Uskon että videon merkitys vielä kasvaa vuosien saatossa, ja se voi vaikka innostaa kaupunkitutkimukseen, sanoo Vuoreksen projektijohtaja Pertti Tamminen.

Dokumentin on käsikirjoittanut Vuores, erämaasta kasvoi kaupunkikylä -kirjan kirjoittanut toimittaja-tietokirjailija Matti Wacklin ja tuottanut Vuores-projekti. Kertojana on Simo Frangén. Dokumentti kestää 48 minuuttia, ja sen on toteuttanut Jarkko Vuolle Digi Vuolle Oy:stä.

15-vuotinen Vuores-projekti päättyi Tampereen kaupungilla viime vuoden lopussa, ja Vuoreksen rakentaminen ja kehittäminen jatkuvat osana Tampereen kaupunkiorganisaation normaalia toimintaa.

Dokumentti Näin syntyi Vuores: https://youtu.be/X6tdjSRdYHY

Lisätietoja

Projektijohtaja
Pertti Tamminen
puhelin 0400 638 218
sähköposti Pertti.Tamminen@tampere.fi