Uutiset |

Vuores-talon toinen rakennusvaihe käynnistyy

Vuores-talon toisen rakennusvaiheen toteutussuunnitelma sekä toteutus- ja rakennuttamissopimukset hyväksyttiin 21.2.2018 Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnassa. Vuores-talon laajennuksen myötä koulu kasvaa yhtenäiskouluksi. Tavoitteena on, että talo toimii alueen monitoimikeskuksena ja tilat olisivat asukkaiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Toisen osan rakennustyöt alkavat helmikuussa, ja uusi osa otetaan käyttöön elokuussa 2019.

Vuores-talon toisen rakentamisvaiheen aikaisempaan suunnitelmaan on tehty muutamia muutoksia: muun muassa auditorio ja yksi fysiikan-kemian luokka on poistettu. Kirjastosta tulee yhdistetty koulun kirjasto ja yleinen kirjasto, johon on selkeä ja vaivaton kulku ulkoa. Lisäksi on huomioitu tulevan lähitorin vaikutukset rakennuksen käyttöön.

Rakennettavassa uudessa osassa on kaikkiaan 5339 hyötyneliömetriä. Koko yhtenäiskoulu on mitoitettu 1200 oppilaalle, esiopetus 60 oppilaalle ja päiväkoti 100 lapselle.

Vuores-talon ensimmäinen rakennusvaihe vuonna 2013 sisälsi päiväkodin ja alakoulun tilojen lisäksi liikuntasalin oheistiloineen sekä terveyspalvelun tiloja hammashoitoa ja perheneuvolaa varten. Alakoulun lisäksi rakennukseen sijoittuivat tuolloin esiopetus, päiväkoti ja terveydenhoitopalvelut.

Toisen vaiheen kustannusarvio on suunnittelusopimusten, saatujen urakkatarjousten ja arvioitujen muiden kustannusten perusteella 18,24 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen toteutuneet kustannukset olivat 26,48 miljoonaa euroa.

Hanke toteutetaan kaupungin ulkopuolisen rahoittajan rahoittamana. Kaupunki on vuokrannut rakennuksen tilat 20 vuoden kiinteistöleasingsopimuksella, josta toisen rakennusvaiheen valmistuessa on jäljellä 14 vuotta. Leasingsopimukseen sisältyy 10 vuoden jatkomahdollisuus ja mahdollisuus lunastaa rakennus omaksi.

Arkkitehtikilpailun voittanut Arkkitehdit von Boehm–Renell Oy on toiminut hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy. Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin EU-hankintamenettelyn mukaisina avoimina hankintakyselyinä. Hinnaltaan halvimman tarjouksen rakennustöistä teki Peab Oy.

Tampereen kaupungin tiedote