Uutiset |

Tule kehittämään Vuoreksen virkistyskäyttömahdollisuuksia 12.3. – vastaa myös kyselyyn

Tampereen kaupunki kutsuu kaupunkilaisia ja asiantuntijoita kehittämään yhdessä Vuoreksen luontoperustaisia järjestelmiä.

Luontoperustaiset järjestelmät ovat kaupungin viheralueita ja vesiympäristöjä, joilla on monta tehtävää. Viheralueiden ja vesiympäristöjen muodostama sinivihreä verkosto mm. virkistää kaupunkilaisia, viivyttää ja puhdistaa hulevesiä (sade- ja sulamisvesiä), puhdistaa ilmaa ja tarjoaa elinympäristön eläimille. Vuoreksen luontoperustainen hulevesien käsittelyjärjestelmä on Suomen laajin.

Vuoreksessa järjestetään kevään aikana kolmen työpajan sarja. Ensimmäisenä on vuorossa Vuoreksen luontoperustaisten järjestelmien visiotyöpajaan. Työpaja järjestetään Vuoreksen koululla (Rautiolanrinne 2) maanantaina 12.3.2018 klo 17-20. Tilaisuudessa jaetaan arjen kokemuksia ja opitaan yhdessä uutta luontoperustaisista järjestelmistä sekä niiden yhteiskehittämisestä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittauduthan työpajaan ja vastaa vesiaiheita koskevaan kyselyyn 9.3.2018 mennessä.

Lisätietoa, ilmoittautuminen sekä ja kysely: www.tampere.fi/unalab.

Ohjelma:

17:00 Kahvitarjoilu
17:15 Elävä laboratorio Vuores

  • UNALab-hanke: Asukkaat luontoperustaisten järjestelmien kehittäjinä (projektisuunnittelija Salla Leppänen, Tampereen kaupunki)
  • Vesielämää Vuoreksessa (limnologi Reijo Oravainen, KVVY)
  • Kurkistus Tervaslammen puiston hulevesisuunnitelmien luonnoksiin (erikoissuunnittelija Pekka Heinonen, Tampereen kaupunki)
  • Innovaatiosetelit taloyhtiöille (toimitusjohtaja Suvi Holm, Ekokumppanit Oy)

18:15 Sinivihreä Vuores -peli
19:15 Pelitulosten esittely
20:00 Tilaisuus päättyy

Tampereen kaupunki on mukana EU-hanke UNaLabissa, jossa kehitetään kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä Living Lab -hengessä: kaupunkilaisten ääni keskellä kehittämisprosessia. Hankkeen ”eläviä laboratorioita” ovat Hiedanranta ja Vuores. Living Labeissa tutkijoina toimivat paitsi asiantuntijat, myös paikalliset asukkaat, jotka testaavat uusia innovaatioita arkielämässään.