Uutiset |

Kohta alkaa jätevälkkä!

Vuoreksen alakoulun oppilaat lajittelevat kerran viikossa paperit ja kartongit jätteiden putkijärjestelmään.

Keskiviikkoisin Vuoreksen koulun keskusradiossa kuulutetaan “Kohta alkaa jätevälkkä, muistakaa ottaa paperi- ja kartonkiastiat mukaan”. Jokaisen luokan jätevastaavat tietävät mitä tehdä. Oppilaat kokoontuvat koulun aulaan ja lähtevät yhdessä, jäteastiat käsissä kohti putkihuonetta. Perillä opettaja auttaa astioiden tyhjentämisessä.

– Meidän koululla on ollut jätevälkkä jo useamman vuoden. Materiaalien kierrätys on meille tärkeä asia. Lajittelemme luokissa paperit ja kartongit sekä opettajanhuoneessa metallit, opettaja Päivi Maanoja-Lintulaakso kertoo.

Vuoreksen alakoulu on mukana Vihreä lippu -ympäristöohjelmassa, jossa oppilaat ja henkilökunta yhdessä pyrkivät vähentämään koulun ympäristökuormitusta.

– Hyödynnämme mahdollisimman paljon materiaaleja uudelleen käsitöissä ja askartelussa. Esimerkiksi vessapaperirullien hylsyistä oppilaat ovat tehneet upeita kuularatoja ja tuikkukynttilöiden kipoista näyttävät lavasteet joulujuhlaan.

Seuraava projekti on hankkia koululle pestävät retkiastiat, jotta voimme luopua kertakäyttöisistä. Automaattisesti sammuvat valot ja omat aurinkopaneelit tekevät koulurakennuksesta energiatehokkaan.