Uutiset |

Vuorekseen rakennetaan uuden ajan jäteasema

Tiedote 13.3.2018 

Pirkanmaan Jätehuolto rakentaa uuden jäteaseman Vuorekseen osoitteeseen Mäyränmäenkatu 18. Asema aukeaa keväällä 2019.

Myös tapa asioida jäteasemalla uudistuu. Vuoreksen jäteasema toimii itsepalveluperiaatteella varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Tämä parantaa palvelutasoa ja laajentaa aukioloaikoja merkittävästi. Jäteasema on asukkaiden oma lajitteluasema, josta jätteet kuljetaan käsittelyyn.

Uudistuksen mahdollistaa digitalisaatio ja sähköinen asiointi. Asiakas rekisteröityy käyttäjäksi kännykkäsovelluksella, jolla saa portit ja ovet auki, ja jolla voi maksaa maksulliset jätteet. Vuoreksen jäteasemalla asioinnin voi aloittaa vaikka kotisohvalta, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Vuoreksen jäteasema edustaa modernia infrarakentamista ja puuarkkitehtuuria. Suunnittelussa on otettu myös ympäristönäkökohdat entistä tarkemmin huomioon. Aurinkopaneelit tuottavat uusiutuvaa energiaa ja jäteasema on energiaomavarainen. Hulevesiä tarkkaillaan jatkuvasti ja ne käsitellään asianmukaisesti, kertoo Timo Varsala.

Jäteaseman rakentaa rakennusliike J. Malm Kangasalta. Jäteasema tulee palvelemaan Vuoreksen lisäksi mm. Hervannan, Ruskontien eteläpuolisten alueiden ja pohjoisen Lempäälän asukkaita. Näillä alueilla asuu nykyisin noin 50 000 asukasta ja tulevaisuudessa noin 70 000 asukasta.

Vuoreksen automatisoitu jäteasema on Suomessa edistyksellinen pilottikonsepti. Syntyneitä ratkaisuja voidaan jatkossa hyödyntää myös muilla jäteasemilla, ja asema kiinnostaa varmasti myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 20 jäteasemaa alueellaan. Asemilla käy vuosittain yli 120 000 asiakasta. Kaikilla jäteasemilla otetaan maksutta vastaan kodin vaaralliset jätteet, materiaalina hyödynnettävät jätteet (metallit, paperit, kartongit, lasipakkaukset) sekä sähkölaitteet. Puu- ja sekajätteen vastaanotosta menee maksu.

Jääkaapin tai television hylkääminen metsätielle ei voi olla kukkarosta kiinni ja Vuoreksen jäteasemalla ei myöskään aukioloajoista, kannustaa tekninen päällikkö Timo Varsala.

Lisätietoja: Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Tekninen päällikkö Timo Varsala, puh. 050 338 2463
Toimitusjohtaja Harri Kallio, puh. 040 842 2600
Jäteasemat: www.pjhoy.fi/yhteystiedot