Uutiset |

Hyvän rakentamisen palkinto 2018 Vuoreksen As Oy Tampereen Akvarellille

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on myöntänyt vuoden 2018 Hyvän rakentamisen palkinnon asuinkerrostalolle, joka sijaitsee Vuoreksessa Asuntamaanraitti 2:ssa. Palkinto myönnettiin rakennuksen korkealaatuisesta arkkitehtuurista ja taiteen käytöstä osassa julkisivua. Palkinto jaettiin Pirkanmaan rakennuspäivässä 6.11.2018.

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tämän vuotisella palkinnolla painottaa asuinrakennusten arkkitehtuurin merkitystä kaupunkikuvassa sekä rakennuksen ja alueen imagon luomisessa. Vuoreksessa rakennusten arkkitehtuuriin ja taiteeseen on panostettu erityisen paljon. Palkittu rakennus on voimakkaan ja persoonallisen muotoilun ja värityksen ansiosta saanut omaleimaisen ilmeen, jota taide korostaa onnistuneesti. Taidetta on käytetty julkisivussa näyttävästi ja arkkitehtuuriin sopivasti. Rakennuksen laatu näkyy myös sisätiloissa: huoneet ovat tavallista korkeammat ja ylin kerros on korotettu.

As Oy Tampereen Akvarellin rakennuttajana ja pääurakoitsijana on toiminut T2H Rakennus Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy. Taideteoksen “Onnenpuu” on suunnitellut taiteilija Kaarina Kaikkonen.

 

Ympäristölautakunta perusti Hyvän rakentamisen palkinnon 30.8.1994. Palkinto on tarkoitettu kannustamaan suunnittelijoita ja toteuttajia hyvään rakentamiseen. Ehdokkaat valitaan vuoden aikana valmistuneista kohteista.

Tampereen kaupungin tiedote