Uutiset |

Iloa lapsiperheiden arkeen – Vuoreksessa tapahtuu keväällä 2019

Vuoreksen kevät 2019 on täynnä lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, joiden järjestäjinä toimivat Tampereen kaupunki sekä alueen yhdistykset, seurakunta ja muut toimijat. Tutustu tapahtumiin alla olevasta listauksesta ja merkitse perheellesi sopivat tapahtumat kalenteriisi (huom. pienet muutokset mahdollisia). Lämpimästi tervetuloa!

HELMIKUU

21.2. klo 18-20 Parisuhteen keväthuolto (Seurakunta)

Iltapala ja lyhyt alustus alkuun. Sitten parikeskusteluita ohjaajien mentoroimina. Puhutaan parisuhteen vaiheista, sanoista, teoista, tunteista sekä riitelemisestä ja ristiriidoista. Pohditaan ratkaisutapoja ja mahdollisuuksia. Huoltoilta sopii seurusteleville ja vakituisessa parisuhteessa eläville. Mahdollisesti jatkoa teemoille tulossa, jos kiinnostusta. Ei lastenhoitoa. 
-Anne Porrassalmi, työnohjaaja, LTO, terapeuttiopisk., Maarit Kuusisto, pastori, KM

16.2. klo 12-15 Talvirieha (SOS-lapsikylä)

Vuoreksen koulun ympäristössä

21.2. klo 17-18.30 Koko perheen sirkus Vuores-talolla päiväkodin jumppasalissa

Lastenkulttuurikeskus Rullan työpajassa askarrellaan, taiteillaan ja tehdään ihan itse oma taideteos. Rullan työpaja sopii kaikenikäisille.

Klo 17.30 Koko perheen sirkustuokio (kesto n. 45 minuuttia). Sirkustuokiossa koko perhe pääsee yhdessä kokeilemaan sirkustemppuja. Koko perheen sirkus on kaikenlaisille perheille tarkoitettu sirkuskurssi, jolla kokeillaan uusia yhdessäolon tapoja sirkusharjoitusten avulla. Tutuksi tulevat erilaiset sirkuksen temput, yhdessä tekeminen ja oman kehon hallinta. Ryhmään on tervetullut koko perhe, vanhemmatkin lapset viihtyvät kurssilla. Mukaan mahtuu n. 6-8 perhettä. Ilmoittautuminen osoitteeseen: niina.niiniluoto@tampere.fi

MAALISKUU

6.3.-3.4. klo 17.30-18.30 Liikkuva perhe-ryhmä (Tampereen kaupungin vapaa-aikapalvelut)

7-12-vuotiaille ja heidän perheilleen. Ryhmässä kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja ja liikuntalajeja yhdessä perheen kanssa.
– Toiminta on maksutonta eikä sinulla tarvitse olla aiempaa kokemusta liikunnasta.
– Ryhmään voi tulla myös perheen nuoremmat tai vanhemmat lapset.
– Kerroilla voi liikkua ohjatusti muiden kanssa tai omatoimisesti oman perheen kanssa.
– Liikuntalajit ja päivämäärät päätetään yhdessä ryhmään osallistuvien kanssa.
– Ilmoittautuminen ryhmään 27.2.2019 mennessä: olli-pekka.toikkonen@tampere.fi tai puh. 0444863816

13.3. klo 17.30-19.30 Tunnetaidoista ja kaverisuhteista, Vuores-talolla

Ilta eskarilaisten ja alakouluisten vanhemmille. Hyvät vuorovaikutustaidot auttavat luomaan ystävyyssuhteita ja toimimaan yhdessä toisten kanssa. Tunteita voi säädellä ja tunnetaitoja voi harjoitella. Teemaan ja keskusteluun johdattelee palveluohjaaja Kirsi Koponen ja Elina Pohjankunnas Perheiden talolta.

16.3. klo 10-18 Perheleiripäivä (Seurakunta)

Kaiken ikäisten perheiden leiripäivä Vuoreksen maisemissa. Aloituspuuhat seuriksella klo 10. Pelejä, leikkejä, askartelua, yhdessä oloa. Lounas, välipala, päivällinen 5€/aikuinen, 2€ 4-13-v. lapset, alle 4-vuot. ilmaiseksi. Käteismaksu paikan päällä. Rentoa, lämmintä vaatetta ylle sisä- ja ulkopuuhiin. Mukana lastenohjaajatiimi, Juho-ohjaaja, diakoni sekä Vuorespappi. Sitovat ilmoittautumiset ja ruoka-ainerajoitteet maarit.kuusisto@evl.fi , p. 050 520 9014 12.3. mennessä.

HUHTIKUU

4.4. klo 18-19.30 Kasvu ja kasvatus-ilta (Seurakunta)

Erityisen rakkaan lapsen erityiset tarpeet. Lyhyt alustus ADHD- ja ADD-käyttäytymispiirteistä ja keskustelua lapsen ja nuoren kasvun tukemisesta. Asiantuntijavierasta haastattelemassa Maarit Kuusisto.

27.4. klo 12-15 Liikkeelle luontoon -tapahtuma (Tampereen kaupungin vapaa-aikapalvelut)

Vuoreksen kodalla ja seikkailupuistossa
– Luvassa paljon ulkoliikuntaa sekä suoritetaan kaikille soveltuvia omatoimisia ja hauskoja luontotehtäviä.
– Tapahtumissa kierretään vaihtoehtoisia opastettuja luontoreittejä kävellen.
– Kierretystä luontoreitti kierroksesta jaetaan alle 0-15-vuotiaalle lapselle palkinnoksi uintikerta.

TOUKOKUU

9.5. klo 18-19.30 Kummi ja kummilapsi-ilta (Seurakunta)

Kutsu kummilapsesi viettämään kanssasi Kummi-iltaa! Ratkokaa yhdessä jännä rastirata ja jakakaa maukas palkinto. Ei vauvoille eikä taaperoille. Alk.3-vuotiaat kummilapset. Seikkailuun mahtuu 6 kummiparia. Ilmoittaudu 15.4. mennessä maarit.kuusisto@evl.fi, p. 050 520 9014.

11.5. Vuores-päivä (Vuores Palvelu)

Lisätietoja ilmoitetaan myöhemmin. 

KESÄKUU

12.6. klo 16.30-18 Perhepiknik keskuspuistossa (Seurakunta)

Päiväkerholaiset ja lastenohjaajat kutsuvat tuttuun tapaan perheitä kesäpiknikille Vuoreksen keskuspuistoon. Omat viltit ja eväät mukaan. Paikan päällä kerholaisten leivonnaisia.