Uutiset |

Vuoreksen nollaenergiakorttelista käynnistyy suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen kaupunki järjestää Vuoreksen Isokuusen kaupunginosassa sijaitsevasta nollaenergiakorttelista suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun. Kilpailussa etsitään toteutusmalleja keskustakorttelille, joka on puurakentamisen aluetta. Kilpailuaika on 21.3. – 14.6.2019.

Tavoitteena on löytää erityisesti korttelitason älykkäitä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka hyödyntävät vähäpäästöisiä energiamuotoja, esineiden internetiin perustuvia ratkaisuja sekä käyttäjälähtöisiä palveluita. Energiaratkaisujen lisäksi kilpailussa haetaan tiiviin, keskustamaisen asuinalueen puurakentamisen toteutusmallia.

Isokuusen puurakentamisen nollaenergiakortteli ja tontinluovutuskilpailu toteuttavat kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajien ilmastoverkoston tekemää aloitetta puurakentamisen edistämisestä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja hiilen sitomiseksi pitkäikäisiin puurakenteisiin. Kilpailulla halutaan myös edistää puukerrostalorakentamisen liiketoiminnan kehittämistä ja kasvua.

Kilpailun ratkettua tavoitteena on, että Tampereen kaupunki ja kilpailun voittaja laativat toteutussopimuksen.

Kilpailijoiden toivotaan muodostavan suunnittelu- ja toteuttajaryhmiä, joissa on monipuolista osaamista niin asuntorakentamisesta kuin energiaratkaisuista, arkkitehtisuunnittelusta, palvelumuotoilusta sekä digitalisaatioon ja esineiden internetiin perustuvista uuden teknologian mahdollisuuksista.

Kilpailuohjelma ja lisätietoja osoitteessa: www.tampere.fi/vuoreksennollaenergiakortteli

Ilmoittaudu myös kilpailuseminaariin

Kilpailuohjelmaa ja puurakentamista esittelevä kilpailuseminaari järjestetään 20. helmikuuta 2019 kello 13–15 Tampereella Galleria Nottbeckissä. Seminaariin tulee ilmoittautua, ilmoittautumislinkki on kilpailusivulla.

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö, Smart Tampere -ohjelma, Kestävä Tampere 2030 / Tampereen kaupunki
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti Pauli.Valimaki@tampere.fi

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256
sähköposti Aila.Taura@tampere.fi