Uutiset |

Avustusta pihojen luontoperustaisiin ratkaisuihin: Infotilaisuus 6.3.2019 klo 17

Haluatteko yhteisestä pihastanne viihtyisän keitaan? Tampereen kaupungin Urban Nature Labs -hanke myöntää avustuksia pihojen luontoperustaisiin ratkaisuihin. Avustusta voivat hakea Vuoreksessa sijaitsevat taloyhtiöt ja yhteisöt. Avustushaku päättyy 12.5.2019.

Avustuskohteeksi sopii taloyhtiön piha tai muu yhteisessä käytössä oleva piha, jota halutaan kehittää luontoperustaisilla järjestelmillä. Ideana on tuoda luontoa kaupunkiin ja samalla parantaa pihan viihtyisyyttä, hulevesien käsittelyä ja luonnon monimuotoisuutta. Esimerkiksi sadepuutarha, viherkatto, läpäisevä päällyste pihamaalla, kaupunkiviljely ja sadeveden keruu kasteluvedeksi voivat kuulua avustettavaan pihasuunnitelmaan.

Avustuksesta järjestetään Infotilaisuus Vuoreksen koululla ke 6.3.2019 klo 17.00.

Vuoreksen koulun infotilaisuuden alustava ohjelma

– Innovaatiosetelit: miten haetaan? kuka voi hakea? millä perusteella valitaan avustuskohteet? (Suvi Holm, Ekokumppanit)
– Luontoperustaiset ratkaisut, mitä ne ovat? (Salla Leppänen, Tampereen kaupunki)
– Esimerkkejä pihasuunnitelmista, joissa yhdistyvät huleveden hallinnan, luonnon monimuotoisuuden ja yhteisöllisyyden tavoitteet (Rambollin edustaja)
– Yhteisöllinen pihasuunnittelu, tarina Annikin puutalokorttelista (Maarit Särkilahti, Tampereen kaupunki)
– Keskustelua ja sparrausta osallistujien pihasuunnitelmaideoista

Vuoreksen koululla pidettävän tilaisuuden lisäksi voitte kutsua UNaLabin asiantuntijoita kertomaan luontoperustaisista järjestelmistä ja sparraamaan hakemustanne esim. taloyhtiön kokoukseen tai muuhun tilaisuuteen.

Lisätietoa ja avustushakemuslomake: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentamishankkeet/hiedanranta/innovaatioiden-hiedanranta/unalab/innovaatiosetelitpihakunnostukseen.html

Kysy lisää: Projektipäällikkö Maarit Särkilahti, maarit.sarkilahti@tampere.fi, 040 538 6535