Uutiset |

Tule Vuores-talolle 25.4. nikkaroimaan linnunpönttö tai viljelylaatikko

UnaLab-hanke ja Ekokumppanit -luontopalvelut järjestävät torstaina 25.4.2019 klo 17-19 linnunpönttötyöpajan Vuoreksen koulun puukäsityöluokassa, osoitteessa Rautiolanrinne 2. Työpajassa on mahdollista nikkaroida linnunpönttö omaan pihaan tai lähimetsään.

Linnunpönttöjen tekeminen on helppoa, ja työpajaan ovat tervetulleita myös lapset aikuisten seurassa. Myös viljelylaatikoita (0,8 x 0,6 m tai 1,0 x 0,3 m) piha- tai parvekeviljelyyn on mahdollista valmistaa. Työpaja on maksuton ja sieltä löytyy nikkarointiin tarvittavat materiaalit ja työkalut.

Kololinnuilla on pulaa pesimäpaikoista, sillä luonnonkoloja on nykyään liian vähän. Terveessä, nuoressa metsässä ei juurikaan ole kolopuita. Talvisin pöntöt toimivat lintujen ja oravien yöpymis- ja suojapaikkoina. Pöntöillä saa elämää pihapiiriin, ja pöntöissä pesiviä lajeja on helppo tarkkailla. Työpajasta saat myös ohjeet pönttöjen ripustamiseen ja huoltoon.

Työpajaan on sitova ennakkoilmoittautuminen riittävien materiaalien varaamiseksi. Ilmoittautumiset viimeistään 23.4.2019.

Tampereen kaupunki on mukana EU-hanke Unalabissa, jossa kehitetään kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä Living Lab -hengessä. Luontoperustaiset järjestelmät ovat kaupungin viheralueita ja vesiympäristöjä, joilla on monta tehtävää. Living Labeissa tutkijoina toimivat paitsi asiantuntijat, myös paikalliset asukkaat, jotka testaavat uusia innovaatioita arkielämässään. Hankkeen “eläviä laboratorioita” ovat Hiedanranta ja Vuores. Työpaja toteutetaan UnaLab- hankkeen rahoituksella.

Ulkoinen linkkiIlmoittautuminen pönttötyöpajaan https://www.eventbrite.com/e/linnunponttotyopaja-tickets-60115939393

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, Unalab-hanke:
Projektisuunnittelija
Salla Leppänen
puhelin 044 423 5406

Ekokumppanit Oy:
Projektiasiantuntija
Petri Mäkelä
puhelin 040 806 4082