Uutiset |

Tule mukaan luontopolun avajaisiin Vuoreksen Koukkujärvelle 16.5.

 

Vuoreksen Koukkujärven pitkospuut ovat valmistuneet! Pitkospuiden myötä koko järvi on nyt kierrettävissä ”kuivemmin jaloin”. Avajaisluontopolku järjestetään to 16.5.2019 klo 17.00. Lähtö Koukkuaurankadun päästä. Oppainamme toimivat Luontotohtori, Tampereen luonnontieteellisen museon amanuenssi Tomi Kumpulainen sekä biologi, sieniasiantuntija Lasse Kosonen. Kierroksella on tilaisuus tutustua Koukkujärven kauniiseen luontoon huippuasiantuntijoiden opastuksella. Sään mukainen varustus!

Kierrokselle tulee pituutta n. 1,5 km, joten tapahtuma sopii myös lapsille. Polku sijoittuu osan matkasta luonnonsuojelualueelle. Pitkospuita on rakennettu polun märimpiin kohtiin ja polun varteen on asennettu alueen luontoarvoista kertovia infotauluja. Toivomus luontopolun rakentamisesta nousi esiin keväällä pidetyissä UnaLab-hankkeen työpajoissa, joissa yhdessä alueen asukkaiden kanssa kehitettiin Vuoreksen luontoon perustuvaa hulevesien hallintaa ja virkistysalueita. Polkulinjaukset käytiin läpi Vuoreksen asukasyhdistyksen kanssa. Pitkospuut ja infotaulut asensi Ekokumppanit -luontopalvelut, joka sai työhön apua Vuoreksen asukasyhdistykseltä, luonnonsuojeluliiton jäseniltä ja Tampereen Sarkalta.

Lämpimästi tervetuloa luontopolulle!

Tampereen kaupungin tiedote

Lisätietoa

Projektipäällikkö Maarit Särkilahti, maarit.sarkilahti@tampere.fi, 040 538 6535
Projektisuunnittelija Salla Leppänen, salla.leppanen@tampere.fi, 044 423 5406