Uutiset |

Vuoreksesta haettavana rivi- ja kerrostalotontteja

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on alkanut. Tarjolla on yhteensä 17 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen Hervantajärven, Linnainmaan, Santalahden, Tesomajärven ja Vuoreksen kaupunginosista. Vuoreksesta on haettavissa 5 tonttia. Hakuaika on 3.6.-28.6.2019.

Kesän haussa tontinluovutuksen tavoitteena on varmistaa kaikissa kohteissa monipuolinen asuntojakauma. Siksi etusijalla ovat hakijat, jotka sitoutuvat toteuttamaan kohteisiin riittävästi myös perheasuntoja. Määritelmän mukaan asunnossa tulee tällöin olla 2-3 makuutilaa, esimerkiksi makuuhuone, alkovi tai parvi, jotka tarjoavat riittävästi yksityisyyttä lepoon ja oleskeluun.

– Määrittelyllä pyrimme varmistamaan, että tulevassa asuntotuotannossa säilyy tasapaino kaupungin alueella. Emme kuitenkaan lähde suoraan määrää asuntokokoja. Haluamme haastaa rakentajat pohtimaan innovatiivisia ratkaisuja, jotka tarjoavat toimivia ja joustavia asuntoratkaisuja eri elämäntilanteissa oleville, kertoo Tampereen kaupungin tonttipäällikkö Aila Taura.

Suurin osa kohteista on tarjolla vapaarahoitteiseen tuotantoon. Hervantajärvellä osa rakennusoikeudesta voidaan luovuttaa myös valtion tukemaan asuntotuotantoon, ensisijaisesti asumisoikeustuotantoon. Santalahden tontti puolestaan on suunnattu kokonaan valtion tukemaan asuntotuotantoon.

Sekä Hervantajärvellä että Vuoreksessa on yhdelle tontille varattu tilaa päivittäistavarakauppatoiminnalle. Etusijalla näissä kohteissa ovat rakentajan ja päivittäistavarakauppatoimijan yhteenliittymät. Lisäksi Vuoreksen tonteilla edellytetään, että rakennusten kantavan rungon ja julkisivujen tulee olla pääsääntöisesti puuta.

Kaikki haussa mukana olevat tontit tulevat olemaan rakennettavissa viimeistään kesällä 2020.

Tampereen kaupungin tiedote

Lue lisää: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakentaminen/tontit/rivi-ja-kerrostalotontit.html

Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256
sähköposti Aila.Taura@tampere.fi