Uutiset |

Kommentoi ja äänestä Vuoreksen Isokuusen puurakentamisehdotuksia

Tampereen kaupungin tiedote

Vuoreksen Isokuusen kaupunginosan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailussa etsitään toteutusmalleja keskustakorttelille. Tampereen kaupunki sai määräaikaan mennessä kaksi ehdotusta: Metsäkuusi ja Vihreä sormenjälki. Ehdotuksiin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla, ja niitä voi kommentoida ja äänestää sivuilta löytyvällä palautelomakkeella 21. elokuuta asti: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentamishankkeet/suunnittelukilpailut/vuoreksen-nollaenergiakortteli.html

Kortteli on osa Isokuusen puurakentamisen aluetta. Energiaratkaisujen lisäksi kilpailussa etsitään toteutusmallia asuinalueen tiiviille, keskustamaiselle puurakentamiskorttelille. Kilpailun tavoitteena on löytää älykkäitä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka hyödyntävät vähäpäästöisiä energiamuotoja, esineiden internetiin perustuvia ratkaisuja sekä käyttäjälähtöisiä palveluita. Kilpailun tulos julkistetaan 28. elokuuta 2019.

Metsäkuusi-ehdotus on energiataloudellisesti edullinen uuden ajan puurakenteinen asuinkortteli, jossa on myös mahdollisuus asumisen ja työnteon yhdistämiselle. Kortteli koostuu tehokkaasta Vuoreksen puistokadun varteen sijoittuvasta nelikerroksisesta asuintalosta ja korttelin takaosaan sijoittuvasta townhouse-tyyppisestä yhteen rakennetuista tai kytketyistä pientaloista. Pysäköinti on toteutettu kannen alla olevaan pysäköintihalliin, jolloin korttelin koko piha-alue jää vapaaksi asukkaiden käyttöön.

Vihreä sormenjälki -ehdotuksen kortteli kertoo porttirakennuksena alueen identiteetistä. Julkisin kulma näyttäytyy pikkukaupunkimaisen urbaanina, veistoksellisen puisena ja havaittavan yksilöllisenä. Täysin puurakenteiseen kortteliin syntyvät hiilinielut ovat merkittävä keino pienen hiilijalanjäljen ja suuren hiilikädenjäljen saavuttamisessa. Vaihtelevan korkuiset, arkkitehtuuriltaan yhtenäiset rakennukset rajaavat katutilan selväpiirteisesti. Tiivis mutta vehreä sisäpiha avautuu Konkelonlaakson metsän suuntaan. Nollaenergiakorttelin arkkitehtuuri on ajatonta ja materiaalit aikaa kestäviä.

Lisätietoja:
Kilpailusihteeri Kimmo Ylä-Anttila 
sähköposti: kilpailut@my-ark.com