Uutiset |

Syyshörinät Vuoreksen keskuspuistossa 14.9.2019

Koko perheen ilmainen yleisötapahtuma Syyshörinät järjestetään Vuoreksen hevoshaassa keskuspuistossa lauantaina 14.9. klo 12-15.

Vuoreksen hulevesiniitylle on kesän aikana perustettu Vuoreksen hevoshaka, joka muuttuu lauantaina 14.9. klo 12-15 koko perheen kohtaamispaikaksi, kun aivan Vuoreksen naapurista, kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta Anniston hevostilalta saapuvat viisi islanninhevosta ja kaksi shetlanninponia esittäytymään.

Anniston tallitiimin ja yhteistyökumppaneiden opastuksella ohjelmassa on luvassa hörinää ja hyörinää hevosten ympärillä; hevosten aistimista ja koskettamista. Anniston tallitiimi esittäytyy myös ratsastus-, agility- ja valjakkoajonäytöksellä.

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Anniston tallitiimi. Tapahtumassa on mukana islanninhevosiin perehtynyt hevoskouluttaja Outi Aihkisalo, joka valmentaa myös annistolaisia. Vuoreksen Mannerheimin lastensuojeluliiton Vuoreksen paikallisyhdistys järjestää tapahtumaan keppihevostoimintaa ja Vuoreksen asukasyhdistys tarjoaa korvausta vastaan kahvia, juomaa ja makkaraa.

Vuorekseen perustettu hevoshaka ja siihen liittyvät tapahtumat ovat osa Urban Nature Labs EU-hanketta, jossa Tampereen kaupunki on mukana. Hankkeeseen valitut edelläkävijäkaupungit kehittävät kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä. Syyshörinät -tapahtuman erityistavoitteena on kehittää Vuoreksen alueen yhteisöllisyyttä, yhteisten virkistysalueiden kestävää käyttöä ja luonnon monimuotoisuutta.

UNaLab- hankkeessa paikalliset asukkaat testaavat innovaatioita arkielämässään. Syyshörinät -tapahtuma vahvistaa Vuoreksen tunnettavuutta ainutlaatuisena luonnonläheisenä kaupunginosana, joka tunnetaan tulevaisuudessa myös kaupunkikuvassa liikkuvista hevosistaan.

Lisätietoja:

Anniston emäntä Marja-Leena Korte-Suonpää 0405652490
Anniston isäntä Juha Suonpää p. 0400120544
annistontalli@gmail.com
Anniston talli: fb- ja ig- sivut