Uutiset |

Vihreä sormenjälki -ehdotus voitti Vuoreksen nollaenergiakorttelin suunnittelukilpailun

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen Vuoreksen nollaenergiakorttelin suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuun tuli kaksi melko tasaveroista ehdotusta, joista tuomaristo arvioi voittajaksi ehdotuksen nimimerkillä Vihreä sormenjälki. Ehdotuksen ovat laatineet Rakennusyhtiö Lehto Asunnot Oy, Luo Arkkitehdit Oy, Insinööritoimisto Vesitaito Oy sekä Frei Zimmer. Tontit varataan ja myöhemmin vuokrataan kilpailun voittajalle lopullista suunnittelua varten.

Kilpailussa etsittiin toteutusmallia Vuoreksen Isokuusen puurakentamisalueen keskustakorttelille. Tavoitteena oli löytää erityisesti korttelitason älykkäitä ja innovatiivisia energiaratkaisuja, jotka hyödyntävät vähäpäästöisiä energiamuotoja, esineiden internetiin perustuvia ratkaisuja ja käyttäjälähtöisiä palveluita.

Voittajaehdotus perustuu teolliseen puurakentamisen tuotantomalliin, mutta se on onnistuttu räätälöimään hyvin Isokuusen kohdekortteliin. Vahvuutena on myös huolellisesti tutkittu ja raikkaasti esitetty korttelin sisäpiha.

Ehdotuksen energiaratkaisuna on maalämpö, jota täydennetään aurinkoenergialla. Energia- ja vähähiiliset ratkaisut on onnistuttu kokoamaan selkeäksi kokonaiskonseptiksi ja yhdistämään myös korttelin läpi kulkevaan Vihreän sormenjäljen taideteemaan.

Ehdotus oli myös yleisön suosikki annettujen palautteiden perusteella.

Kilpailun tarkemmat tiedot ja kilpailuehdotukset on julkaistu kilpailusivuilla:

Vuoreksen nollaenergiakortteli

Lisätietoja

Smart Tampere -ohjelma, Kestävä Tampere 2030
Ohjelmapäällikkö
Pauli Välimäki
puhelin 040 801 6035
sähköposti Pauli.Valimaki@tampere.fi

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256
sähköposti Aila.Taura@tampere.fi
Asuminen (omakotitontit, yhtiömuotoiset asuntotontit)

Kilpailusihteeri
Kimmo Ylä-Anttila
sähköposti kilpailut@my-ark.com
Arkkitehdit MY