Uutiset |

Vuorekseen rakennetaan siirrettävä väistötila Kalevanpuiston koululle

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen kaupungin asunto ja kiinteistölautakunta hyväksyi 20.11.2019 Puistokoulu Vuores -hankkeen toteutussuunnitelman, toteutus- ja urakkasopimuksen sekä rahoitusleasingsopimuksen. Siirtokelpoinen väistötila Kalevanpuiston koululle valmistuu toukokuussa 2020 Vuoreksen kaupunginosaan niin, että koulutyöt voidaan aloittaa siellä elokuussa. Asiaa käsitellään torstaina 21.11. myös sivistys- ja kulttuurilautakunnassa.

Väistötila sijoittu Vuoreksessa Vuoresaukion viereiselle tyhjälle tontille.

Hankkeen rahoittaa ulkopuolinen rahoittaja, ja kaupunki vuokraa rakennuksen tilat 5 vuoden leasing-sopimuksella, minkä jälkeen rakennus on mahdollista lunastaa omaksi tai jatkaa leasing-sopimusta 15 vuodella.

Kustannusarvio on 4,75 miljoonaa euroa (alv 0 %). Uusi moduulirakenteinen väistötila on yksikerroksinen, ja sen suunnittelussa on otettu huomioon Kalevanpuiston koulun erityistarpeet. Rakennuksessa on 2 045 bruttoneliötä.

Kaupungin sisäilmatyöryhmän mukaan koulun toiminta tulee siirtää muualle, koska nykyisissä Kalevanpuiston koulun tiloissa on havaittu sisäilmaongelmia. Väistötilaselvityksessä on päädytty Vuorekseen rakennettavaan väistötilaan, johon siirtyvät Kalevanpuiston koulu, Erho-yksikkö sekä Pirkanmaan Voimia Oy:n jakelukeittiö.

Tampereen Tilapalvelut Oy kilpailutti siirtokelpoisen rakennuksen hankinnan, ja Temporent Oy voitti kilpailutuksen, joka sisältää rakennuksen suunnittelun ja rakentamisen. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti Virpi.Ekholm@tampere.fi