Uutiset |

Rivi- ja kerrostalotontteja haettavana Vuoreksesta

Tampereen kaupungin tiedote

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttien haku on käynnissä. Tarjolla on 15 tonttia yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen. Tontit Hervantajärven, Ikurin, Koivistonkylän ja Vuoreksen kaupunginosista ovat vuokratontteja. Vuoreksen tontit sijaitsevat Isokuusen alueella.

Tontinluovutuksen edellytyksenä kaikissa hakukohteissa on monipuolinen asuntojakauma sekä toimivat ja joustavat asuntoratkaisut. Etusijalla ovat ne hakijat, jotka sitoutuvat toteuttamaan kohteeseen riittävästi perheasuntoja. Tämä tarkoittaa, että asunnossa tulee olla 2–3 makuutilaa, esimerkiksi makuuhuone, alkovi tai parvi, jotka tarjoavat riittävästi yksityisyyttä lepoon ja oleskeluun.

Suurin osa kohteista on tarjolla vapaarahoitteiseen tuotantoon, mutta Koivistonkylän yksi tontti on haettavissa valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon ja yksi ensisijaisesti ryhmärakennuttamiseen tai osuuskunta-asumiseen. Lisäksi Ikurin tontti ja osa Hervantajärven rakennusoikeudesta voidaan luovuttaa myös valtion tukemaan asuntotuotantoon.

Vuoreksen Isokuusen alueella on yhdelle tontille varattu tilaa päivittäistavarakauppatoiminnalle. Etusijalla ovat rakentajan ja päivittäistavarakauppatoimijan yhteenliittymät.

Isokuusen alue on kaupungin Puurakentamisen edistämisohjelman merkittävin aluerakennuskohde. Alueesta on muodostumassa teollisen puurakentamisen, uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen mallialue Suomessa.

Haettavista tonteista pääosa tulee olemaan valmiita rakentamistöiden käynnistämiseen kesällä 2020. Ikurin tontti on heti valmis ja kaksi Vuoreksen tonteista syksyllä 2020.

Rivi- ja kerrostalotontit

Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin 050 351 8256
Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontit