Uutiset |

Vuores-talolla nikkaroidaan lepakonpönttöjä 13.2. – TÄYNNÄ

PÄIVITYS: TYÖPAJA ON VARATTU TÄYTEEN!

Tampereen kaupungin UnaLab-hanke ja Ekokumppanit-luontopalvelut järjestävät torstaina 13.2.2020 klo 17-20 lepakonpönttötyöpajan Vuoreksen koulun puukäsityöluokassa, osoitteessa Rautiolanrinne 2. Työpajassa on mahdollista nikkaroida esivalmistelluista osista lepakonpönttö omaan pihaan tai lähimetsään. Lepakonpönttöjen kokoaminen on helppoa ja työpajaan ovat tervetulleita myös lapset aikuisten seurassa.

Työpaja on maksuton ja sieltä löytyy pönttöjen kokoamiseen tarvittavat materiaalit ja työkalut. Työpajan alussa on lyhyt tietoisku lepakoista.

Lepakonpöntöt tarjoavat lepakoille päiväpiilo- ja pesimispaikkoja. Lepakoilla on pulaa pesimäpaikoista samasta syystä kuin pikkulinnuillakin: luonnonkoloja on nykyään liian vähän. Pöntöillä saa pihapiiriin elämää ja ahkeria hyttysenpyydystäjiä; yksi lepakko voi syödä jopa 3000 hyönteistä yössä. Työpajasta saat myös ohjeet pönttöjen ripustamiseen ja huoltoon.

Huom! Työpajaan on sitova ennakkoilmoittautuminen riittävien materiaalien varaamiseksi. Työpajaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Ilmoittautumiset viimeistään 10.2.2020 seuraavasta linkistä: https://www.eventbrite.com/e/lepakonponttotyopaja-tickets-89210225185

Tampereen kaupunki on mukana EU-hanke Unalabissa, jossa kehitetään kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä Living Lab -hengessä. Living Labeissa tutkijoina toimivat paitsi asiantuntijat myös paikalliset asukkaat, jotka testaavat uusia innovaatioita arkielämässään. Hankkeen ”eläviä laboratorioita” ovat Hiedanranta ja Vuores. Työpaja toteutetaan UnaLab-hankkeen rahoituksella.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa:
Projektisuunnittelija Salla Leppänen, Tampereen kaupunki, UnaLab-hanke, salla.leppanen@tampere.fi, p. 044 423 5406
Projektiasiantuntija Petri Mäkelä, Ekokumppanit Oy, petri.makela@tampere.fi, p. 040 806 4082