Uutiset |

Vuoreksen Rinki-ekopiste Salella vaihtaa paikkaa

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy tiedottaa:

Tampereen Sale Vuoreksen (Vuoreksen Puistokatu 87) yhteydessä sijaitseva Rinki-ekopiste siirretään lähemmäksi Vuoreksen jäteasemaa. Piste sijoitetaan Vuorestaloa vastapäätä olevalle parkkialueelle Mäyrämäenkadulla.

Vuoreksen Rinki-ekopisteeseen voi tuoda kotitalouksien pakkausjätteitä sekä paperia ja vaatteita. Pisteen siirto tapahtuu lähiaikoina. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kerää uudessakin paikassa kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia. Lisäksi pisteessä on säiliöt vaatteiden ja paperin keräystä varten.

Muita jätteitä tai isompia jäte-eriä voi viedä lähellä sijaitsevalle Vuoreksen jäteasemalle. Lisätietoa: Vuoreksen jäteasema

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä esim. jäteasemalle.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.